Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda za ubojstvo iz 2011.

'Fatalna ujna' dobila četiri godine i deset mjeseci zatvora, a nećak sedam godina

Split: Presuda Slađani Novoselnik  za ubojstvo svog supruga
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
25.09.2023.
u 11:13

Domagoj Novoselnik ubijen je nožem u obiteljskoj kući na Hvaru u ljeto 2011. godine. Ubio ga je tada maloljetni nećak

Na Županijskom sudu u Splitu objavljena je treća presuda "fatalnoj ujni" Slađani Novoselnik i nećaku za ubojstvo njezina supruga Domagoja Novoselnika. Nećak Matija Franc dobio je sedam godina zatvora, a Slađana Novoselnik za poticanje s neizravnom namjerom dobila je četiri godine i deset mjeseci zatvora, prenosi Dalmatinski portal. Franc, osuđen za teško ubojstvo, mora u zatvor, a danas se nije pojavio na sudu. Kako je sada stariji od 23 godine, više ne može u maloljetnički zatvor.

Domagoj Novoselnik ubijen je nožem u obiteljskoj kući na Hvaru u ljeto 2011. godine. Ubio ga je tada maloljetni nećak. Slađana Novoselnik i nećak u to su vrijeme bili u ljubavnoj vezi. Na prvom suđenju, Franc je osuđena na deset godina maloljetničkog zatvora, a Slađana Novoselnik na 22 godine zatvora. Na drugom mu je suđenju kazna smanjena na osam godina, dok je ona oslobođena. 

VEZANI ČLANCI:

Kronologija slučaja

Slađana Novoselnik bila je u istražnom zatvoru od srpnja 2011. iduće tri i pol godine. Matija Franc u istražnom zatvoru bio je od srpnja 2011. do travnja 2013., kada je pušten. Matija je u siječnju 2018. godine opet bio zatvoren jer je kažnjen zatvorom duljim od pet godina, ali je Vrhovni sud, nakon što je bio ukinuo presudu, ukinuo i Matiji istražni zatvor pa je opet pušten na slobodu.

Slađana je, kako je Večernji list pisao u rujnu 2021., tvrdila da s nećakom nije bila u ljubavnoj vezi i da ga nije poticala na ubojstvo supruga te smatra da je ona žrtva. Pronađena su i pisma koja su Slađana i Matija potajno razmjenjivali u zatvoru na Bilicama. On je u početku priznao krivicu, a na kraju je za zločin okrivljavao nju.

VEZANI ČLANCI:

Nećak Matija nakon svega se oženio, a Slađana Novoselnik preselila se k majci u Viroviticu. Medijima se svojedobno požalila da je potpuno uništena, da se ne može zaposliti, da živi od majčine mirovine te da joj je kći povjerena Domagojevoj majci Višnji koja živi na Hvaru i s kojom se bori za skrbništvo.

"Ovdje se ukazuje stravičan problem splitskog Centra za socijalnu skrb. Mojoj branjenici dijete je oduzeto jer je bila u zatvoru. Kada je izišla, poduzeli smo sve radnje da dobije dijete i da dijete vrijeme do sudske odluke provede s majkom, ali Centar je to zanemario i pokrenuo proces oduzimanja djeteta. Mi sad krećemo u bitku da se dijete vrati majci", izjavila je Doris Košta, odvjetnica Slađane Novoselnik, u rujnu 2017. godine, nakon što je Novoselnik oslobođena.

VIDEO Eksplozija u stanu u Puli: Ozlijeđena žena i dijete (15)

Komentara 32

UG
ugroženi
11:29 25.09.2023.

Da je zaglavila fatalna ujna a ne pokojni suprug ovaj bi dobio 123 godine zatvora jer je imao nesreću da je žrtva bila ženska osoba.

FR
FranjoTT
09:58 25.09.2023.

Što se tu imalo suditi 12 godina? Suce početi plaćati po učinku!

TR
tratincica68
10:01 25.09.2023.

Osudio bi ih ja za 15 min.svakom po 40. I sve gotovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije