Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARHEOLOŠKI MUZEJ

Senzacionalno, nevjerojatno, spektakularno... Prvi smo posjetili izložbu 'Knez iz Bojne'

16.04.2019.
u 09:17

Šezdesetak kilometara jugozapadno od Siska pronađeno je 37 ranovjekovnih grobova, među kojima je i onaj do sada nepoznatog kneza iz hrvatske povijesti

Senzacionalno, nevjerojatno, spektakularno, iznad svih očekivanja... Tim riječima stručnjaci opisuju uspjeh hrvatskog tima arheologa koji je na lokalitetu “Bojna – Brekinjova kosa”, 60-ak kilometara jugozapadno od Siska pronašao 37 ranovjekovnih grobova, među kojima je i onaj do sada nepoznatog kneza iz hrvatske povijesti.

Njihovi pronalasci javnosti će se prvi puta prezentirati danas na otvorenju izložbe "Knez iz Bojne" u Arheološkom muzeju u Zagrebu koju je prvi obišao Večernji list u pratnji dr. sc. Marijane Krmpotić, voditeljice Odjela za kopnenu arheologiju Službe za arheološku baštinu Hrvatskog restauratorskog zavoda.

VIDEO Izložba Knez iz Bojne

Komentara 11

KA
kajinx
11:27 16.04.2019.

Sada će sve zabraniti jer potsjeća na slovo"U".

MO
modovisisajteMaraschino
09:50 16.04.2019.

što kaže Pupovac? hoće ga priznati ili smeta ova slika?

DU
dugi
17:35 16.04.2019.

Ma glavno da smo opet prvi. Nije bitno u cemu, narcisoidima to nije vazno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije