Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispiti državne mature
Povratak na članak

Danas najteži ispit mature: piše se matematika

Rezultati ovogodišnjih ispita mature bit će objavljeni 11. srpnja, dok je podjela svjedodžbi zakazana za 18. srpnja.

Komentari 8

Avatar Dalmacija
Dalmacija
08:36 27.06.2018.

Ove godine Hrvatska ima tisuću učenika manje koji polažu maturu u odnosu na prošlu ngodinu. Tisuću djece manje za samo godinu dana i to u jednoj generaciji. Bravo Hrvatska, to je odličan tempo. Propadamo brže nego što možemo i zamisliti.

VL
Avatar zagorac2
zagorac2
09:32 27.06.2018.

nekakav : zalim te ako je to stvarno tvoje misljenje o mladima/djeci jer i ja sam bio djete koje je davno rasao pod jako losim uvjetima i ipak sam zavrsio strojarstvo i to u stranom svijetu i na stranom jezikuu i imasm razumjevanje za tu djecu koja i makar znaju ipak imaju neku blokadu ponekad kad polazeju i zato te molim imaj razumjevanja za tu Hrvatsku mladost u kojoj vjeruj mi ima jako puno znanja i jako puno vrijednosti i nemoj me sad popljuvat jer time bi omalovrijedio samo sebe - lijep pozdrav ko god da jesi

VL
Avatar zagorac2
zagorac2
07:10 27.06.2018.

zelim stvarno svima da uspiju polozit i to nadprosjecno, good lack

VL
DU
Deleted user
10:21 27.06.2018.

Nemam pojma, ne bi znao nista ispravno odgovoriti.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:35 27.06.2018.

za studirati humanističke i društvene stvari matematika vam nije potrebna. kolko vidimo na primjeru ekonomista, matematika im nije važna, jer njihovo znanje matematike, statistike posebno, je začuđujuće jadno, što nam svake godine par puta potvrde. za zaračunati 85 eura za noćenje u prosječnom apartmanu ne treba vam srednja škola, pa me čudi što svi idu u srednju, pa onda svi na faks... biti konobar ne traži znanje infinitezimalnog računa, diferencijalne jednadžbe i višestrukih integrala, već osnovne računske operacije zbrajanja i oduzimanja. kad bi naša djeca učila tolko vremena kolko provode na društvenim mrežama, ne bi ni jedan ispit bio stresan. ali 'djeca se moraju igrati'. pa nek se igraju dok su djeca, mala, ali velika djeca uče i rade. vaše bake su sa 14 godina bile u stanju voditi cijelo kućanstvo, brinuti o djeci, kravama i svinjama, vrtu, odlaziti na plac, dok vi sa 14 godina niste u stanju pola sata razgovarati sa odraslom osobom.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.