Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO MVEP

Danas evakuirano 8 Hrvata iz Afganistana, uskoro se vraćaju i ostali

Bundeswehr prepares evacuation of Germans in Afghanistan
Foto: Moritz Frankenberg/DPA/PIXSELL
1/4
16.08.2021.
u 11:46

MVEP putem sustava Europske službe za vanjsko djelovanje razmjenjuje informacije s drugim državama članicama EU

Osam hrvatskih državljana evakuirano je danas iz Afganistana, kažu iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Jednog hrvatskog državljanina su do sad evakuirali Ukrajinci, dok su ostali otišli u suradnji i uz pomoć drugih međunarodnih partnera, a dio još čeka.

Dodaju da su stalnom kontaktu s hrvatskim državljanima na terenu te u suradnji sa zemljama partnerima prate i koordinira odlazak ostalih hrvatskih državljana, koji se očekuje tijekom današnjeg i sljedećih dana. 

MVEP putem sustava Europske službe za vanjsko djelovanje razmjenjuje informacije s drugim državama članicama EU kako bi se osigurao koordinirani pristup u pružanju konzularne pomoći hrvatskim i drugim građanima EU, ističu sa Zrinjevca.

Pritom zahvaljuju ukrajinskim vlastima, koje su omogućile povratak hrvatskog državljana, kao i EU i međunarodnim partnerima koji pomažu pri repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana iz Afganistana.

Diplomatsko-konzularna predstavništva RH, s Upravom za konzularne poslove MVEP-a, pružaju sve potrebne informacije i pomoć pri povratku hrvatskih državljana svojim kućama. MVEP intenzivno radi na repatrijaciji preostalih hrvatskih državljana iz Afganistana, kažu iz MVEP-a.


 

Komentara 12

BA
Barbasmora
12:07 16.08.2021.

Super! Nakon velike pobijede, svi ce se vratit živi i zdravi! Bogu hvala!

TT
Tko_To_Pamti
12:35 16.08.2021.

Negdje naslovi da su ih sve ukrajinci pokupili sa sobom a sada ispada da budu danas ili sljedećih dana preostali a ovi preuzeli grad i zračni prostor. Iskreno tim koji su ostali mora da je strah na najjače. Mada se u ovakvim situacijama vidi organizacija da ljudi nisu izbavljeni ne u zadnji tren nego i preko toga....

DU
Deleted user
12:50 16.08.2021.

Što ti je vjera, znači sada kreće masakr u ime Boga, baš prekrasno! Možeš ti sada moliti sve Bogove ali nećeš zaustaviti ovu programiranu rulju, tako vam je to kada vam se ispire mozak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije