Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško bolesna

Dan žena: Humanitarna večera za Vukovarku Mia Lanu (4)

Mia Lana Knezovic,portal
Ivo Čagalj/PIXSELL
07.03.2013.
u 14:43

Malena Mia Lana Knezović boluje od teške i rijetke bolesti zbog koje trpi i po 15 napada epilepsije dnevno. Za terapiju, kojom se pokušavaju ublažiti posljedice bolesti, roditelji nemaju novca i mole humane ljude za pomoć

Povodom Međunarodnog dana žena u četvrtak će gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, sa suradnicima, u središtu grada podijeliti oko 2000 ruža čestitajući na taj način svojim sugrađankama praznik. Istoga dana biti će održana i humanitarna večera s ciljem prikupljanja dobrovoljnih priloga za pomoć obitelji teško bolesne djevojčice iz Vukovara Mie Lane Knezović, čiji su roditelji pokrenuli akciju \'\'Za Mia Lanin prvi korak“. 

Malena Mia Lana Knezović boluje od teške i rijetke bolesti zbog koje trpi i po 15 napada epilepsije dnevno. Za terapiju, kojom se pokušavaju ublažiti posljedice bolesti, roditelji nemaju novca i mole humane ljude za pomoć. Oboljela od rijetkog Lenox-Gasttautovog sindroma, Mia Lana Knezović ne priča i ne hoda, psihomotorno zaostaje, a ima i utvrđenu 100-postotnu invalidnost zbog oštećenja mozga. Iznos za terapiju koja bi joj mogla pomoći doseže skoro 25.000 eura, jer za terapiju aminokiselinama treba izdvojiti oko 5000 eura, a za implantaciju matičnih stanica još 20.000 eura.

Nažalost, Sanela i Davor Knezović, roditelji četverogodišnje djevojčice, ne mogu sami osigurati taj novac te su pokrenuli humanitarnu akciju tijekom koje su do danas skupili dio potrebnih sredstava. Obitelj Knezović objavila je i žiro-račun za prikupljanje pomoći, otvoren u Privrednoj banci Zagreb na ime Sanele Knezović, koji glasi: 2340009-3110331234 i na koji se mogu uplatiti sredstva za pomoć bolesnoj djevojčici.

>>Humanitarna akcija: Odgajamo učenike za plemenitost i dobro

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije