Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori i radovi na prometnoj infrastrukturi

Dan prije izborne šutnje započeli radovi na izgradnji vukovarske obilaznice

Izbori
Foto: Branimir Bradarić
1/2
15.04.2024.
u 14:41

Uz početak izgradnje projekta vrijednoga desetine milijuna eura najavljeni su i drugi važni projekti prometne infrastrukture i to opet samo dan prije izborne šutnje

Danas su poslije niza godina iščekivanja započeli radovi na izgradnji vukovarske obilaznice, na dionici Bršadin sjever – čvorište Lužac. Riječ je o dionici duljine 6,5 kilometara vrijednih 28 milijuna eura. Interesantno je kako su radovi započeli samo dan prije izborne šutnje i bez poziva novinarima. Uz početak izgradnje projekta vrijednoga desetine milijuna eura najavljeni su i drugi važni projekti prometne infrastrukture i to opet samo dan prije izborne šutnje. Sve se to događa u državi gdje smo do sada svjedočili i svečanom obilježavanju početka rada bankomata.

O važnosti događaja govori i to da je početku radova nazočio i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić kao i da se radi o projektu kojega Vukovarci priželjkuju desetljećima unazad. Radi nedostatka obilaznice godinama unazad građani Vukovara svjedoče pravom „teroru“ kamiona koji prolaze ulicama grada, pored obiteljskih kuća, škola…

Škorić je rekao kako ovime započinje realizacija važnog projekta za Grad Vukovar  kao i da je također važna izgradnja ceste Nuštar-Vukovar, dakle nastavak s vinkovačke obilaznice koja će doprinijeti sigurnosti prometa i protočnosti.

- Znamo i sami da se tu radi o važnom europskom pravcu o spoju Luke Vukovar s desetim koridorom i to je jedan od značajnih projekata koji nadilazi interes Vukovarsko – srijemske županije, ima širi prometni značaj. Onaj projekt koji je meni zapravo noćna mora i nikako da ga pokrenemo onako kako bi mi to htjeli je cesta srijemske granične transverzale u duljini 40 km. U fazi smo realizacije posljednje četvrte faze. Na relaciji Apševci-Lipovac stvari ne idu kako bi htjeli, imamo određeni problem s izvođačima i nadam se kako ćemo to riješiti u skorom vremenu i uskoro privesti kraju taj posao - rekao je Škorić.

POVEZANI ČLANCI:

Po njegovim riječima, želja je Hrvatskih cesta u sljedećem mandatu riješiti i cestu od Mirkovaca prema Tovarniku. Istakao je kako se zna da je to cesta opterećena teškim tranzitnim prometom te da je proveden postupak javne nabave.

- Mislim kako ćemo vrlo brzo donijeti odluku o projektiranju, a do tada ćemo pokušati naći privremeno rješenje. Tu je i prijedlog načelnika Općine Tovarnik da na nekakvom platou zadržavamo taj kamionski promet prije ulaska u Tovarnik i puštamo ga kako bi što manje opterećivao postojeću državnu cestu do konačnog rješenja koje bi bilo trajno i kvalitetno - rekao je Josip Škorić. 

>> VIDEO Penava odgovorio Plenkoviću, nakon skupa HDZ-a na kojem ga je Plenković izvrijeđao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije