Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica akcije
Povratak na članak

Dan kada su radnici Đure Đakovića svojim tijelima spriječili JNA da odveze tenkove iz tvornice

Ovaj uistinu povijesni datum u stvaranju i obrani Hrvatske ostao je, nažalost, gotovo zaboravljen sve do danas, kada je u sklopu prigodne svečanosti predstavljena knjiga Frane Piplovića

Komentari 11

BO
Bogodol
08:46 07.05.2021.

Osobno sam se zadesio u grupi radnika, izpočetka nas bilo 20-tak pa sve više i kako je grupa postala veća te smo prišli vodu vojnika koju je vodio jedan vodnik, mi smo im govorili da se kupe i idu van, u jednom trenutku jedan vojnik je izpalio rafal iz automatske puške u zrak, ja sam spletom okolnosti bio 2 metra od vojnika i u prvom redu, da je spustio pušku vjerojatno bi nas nekoliko poginulo, to nas nije uplašilo krenuli smo na njih i golim rukama ih utjerali u tamić, vodnik je bio razuman i smirivao situaciju, bez obzira što nismo imali oružje golim rukama bi ih razkomadali da je slučajno taj vojnik nekog ubio, sjećam se toga dana kao da je bilo juče.

VL
JB
josip.barisic512@gmail.com
05:28 07.05.2021.

Upravo se zbilo ovako kako je i opisano u članku. I sam sam dao svoj obol ovom događaju. Svjedočim iz prve ruke i naravno poznajem sve aktere iz moje matične firme u kojoj se sve to odvijalo. Da, moglo je biti i ljudskih žrtava, ali ti vojnici sigurno ne bi preživjeli jer i među nama je bilo naoružanih.

VL
Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
05:41 07.05.2021.

To je tek mali dio tenkova , jer je 180 kom u vrijeme agresije isporuceno Kuvajtu , sa 180 T 84, Vukovar bi bio deblokiran a Okucani pregazeni , to je ravno ratnom profiterstvu , bez obzira na ugovore , tenkovi su trebali ostati u Hrvatskoj , jer ni jedan tenk nismo uvezli a dobili smo rat sa zarobljenim tenkovima vecinom iz Varazdina

VL
JA
Jania
09:07 07.05.2021.

Prijedlog ministrici kulture i njezinom HAVC-u: neka raspišu natječaj za scenarij po kojemu bi se snimio film o ovom događaju. Objavljena knjiga može poslužiti kao predložak.

VL
PA
pajper
22:46 06.05.2021.

Radnici blokirali tijelima? I u Srebrenici blokirali..

VL
Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
06:47 07.05.2021.

I opet malo o ratu........

VL
Avatar MrKorona1
MrKorona1
22:05 06.05.2021.

a koja je to bila agresija srbije a hr gradani blokirali izlaz , hihihihi ali vas je lako prebiti u tim vasim lazima,

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.