Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka VRHOVNog suda

Damiru Vrbanoviću će se opet suditi u Osijeku

Damir Vrbanović
Davor Javorovic/PIXSELL
19.09.2022.
u 15:30

Zanimljivo je da je njegova ustavna tužba prihvaćena, dok je ona Zdravka i Zorana Mamića zbog istih navoda odbačena

Damiru Vrbanoviću, koji je bio pravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog  svoje uloge u izvlačenju novca iz Dinama, za te optužbe će se ponovo suditi u Osijeku. Odlučio je tako Vrhovni sud, nakon što je ponovo razmotrio spis, a nakon što je Ustavni sud prihvatio Vrbanovićevu  ustavnu tužbu te mu ukinuo pravomoćnu presudu.

Naime, Ustavni sud je usvojio Vrbanoviću ustavnu tužbu, koji je tvrdio da  nije imao nepristrano suđenje jer su suci koji su sudjelovali u istražnim i kaznenim postupcima protiv njega, završili pod istragom zbog optužbi za primanje mita.

Zanimljivo je da je njegova ustavna tužba prihvaćena, dok je ona Zdravka i Zorana Mamića zbog istih navoda odbačena. Uglavnom, braća Mamić su i BiH te izbjegavaju odlazak na izdržavanje kazne, dok je Vrbanović, odlazak u zatvor izbjegao prvo brojnim odgodama, a onda i zahvaljujući odluci Ustavnog suda koji mu je ukinuo pravomoćnu presudu. Osim što će se ponovo suditi njemu, u ponovljenom postupku će se odlučivati i oko ponovnog oduzimanja imovinske korist od supruge poreznika Milana Pernara i bivše supruge Zorana Mamića. USKOK je u optužnici tvrdio da je na njih dvije prenesen dio novca koji su prema optužnici, Pernar, odnosno Zoran Mamića zaradili na ilegalan način.

Uglavnom Vrhovni sud smatra da nema prepreka  da se ponovljeni postupak protiv Vrbanovića ponovo vodi u Osijeku, jer se tamo vodi postupak i za aferu Dinamo 2 u kojem je također optužen. Što se tiče Vrbanoviću spornih sudaca, oni više ne rade na tom sudu. Jedan je sam zatražio razrješenje od sudačke dužnosti, dok je drugi razriješen u stegovnom postupku. Samim tim, po stavu Vrhovnog suda, otklonjene su sve zapreke da se Vrbanoviću ponovo sudi u  Osijeku. 

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
15:46 19.09.2022.

mene zanima samo je li Dinamo dobio ijednu kn odštete što je Mamić uplatio u državni proračun?

DU
Deleted user
07:25 21.09.2022.

Drži se Damire, suci su rješeni! Idemo dalje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije