Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Kajin

'Istra nikada nije bila ovako čvrsto centralizirana i u rukama jedne partije'

Damir Kajin
Patrik Macek/PIXSELL
11.08.2015.
u 15:27

- U Istri bi bilo 12 jedinica lokalne samouprave i to bi, vjerujem, bilo i efikasnije i financijski podnošljivije - smatra Kajin.

- Iako se IDS zalaže za decentralizaciju na razini Hrvatske, Istra nikada nije bila ovako čvrsto centralizirana i u rukama jedne partije - ustvrdio je Damir Kajin, saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata govoreći u utorak u Pazinu o decentralizaciji za koju se zalaže njegova stranka. Istarski demokrati predlažu ukidanje dvije trećine općina , gradova i županija u Hrvatskoj.

- U Istri bi bilo 12 jedinica lokalne samouprave i to bi, vjerujem, bilo i efikasnije i financijski podnošljivije - smatra Kajin.

Podsjetio je da je predsjednik IDS-a Boris Miletić nedavno kazao da bi Hrvatska trebala preuzeti model Danske koja je podijeljena na pet regija i 98 općina , a da istodobno Istra sa 200 tisuća stanovnika ima 42 grada i općine i više dužnosnika od razvijene Danske.

- IDS bi mogao početi uvoditi red u svojoj kući, da postoji samo radi svojih interesa dovoljno govori podatak o broju načelnika, gradonačelnika i zamjenika, pročelnika, direktora i udruga u 42 grada i općine u Istri - rekao je Kajin dodajući da IDS ne radi u korist građana , a niti ne može jer treba "hraniti golemu bazu podobnika i poslušnika" . Usto, rekao je, u vrhu IDS-a nema osobe koja nije na državnim jaslama ili na lokalnim proračunima. Za razliku od njih , u Istarskim demokratima, jedino je on na plaći iz državnog proračuna - poručio je Kajin iz Pazina

>> Pomoćnica Vesne Pusić: Situacija je vrlo ozbiljna i vrlo neugodna 

>> Novak: Jedinstveno tijelo za vještačenje ima 20 tisuća neriješenih slučajeva

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
15:45 11.08.2015.

Daj odi u nezasluženu, privilegiranu, mirovinu i prestani kmečati. Dok si bio s njima i zajedno grabili onda je bilo sve OK. Sad kad su te otresli ko pas buhe, trebali bi te valjda žaliti. Ista ste vi sorta.

GU
gustirna
18:42 11.08.2015.

U istri je politika vjecno bila i ostala kriminalna,drogeraska,lopovska,koruptivna.....samo ti to moj kajin primjecujes tek sada kada su te pobacili....a jos jucer si se u saboru bezobrazno svađao sa gospođom petricevic braneci istarske lopove i lopova jakovcica da nije nista ukrao,ni selo ni grede iz crkve.

DU
Deleted user
16:35 11.08.2015.

Neznam ko je veća ljiga,onaj poluaustrijanac Jakovčić koji mlati debelu lovu u EU,ili ovaj gore koji nas već godinama zabavlja svojim lupetanjem u Saboru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije