Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Idemo dalje

Damir Jelić podržat će na Saboru HDZ-a Jadranku Kosor?

hdz1
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
24.04.2012.
u 12:10

Za Kosoričin koncept jedan član jedan glas na Središnjem odboru i Nacionalnom vijeću zalagao se i aktualni predsjednik ŽO Ivan Vučić

– Bit ćemo pobjednici, ako HDZ pokaže zajedništvo. Posebno se to odnosi na 15. opći sabor. Najmanje je važno tko će biti predsjednik. Važno je da smo tim jer ne bi bilo dobro da se raziđemo na više stranaka – rekao je Ivan Vučić, koji je još jednom izabran za predsjednika HDZ-a Karlovačke županije.

 Dug oko 80 milijuna

Iako poziva na timski rad, činjenica je da su u karlovačkoj organizaciji postojala dva. No, nakon gradskih i županijskih izbora stranka se doslovno ‘očistila’ od osoba bliskih Branku Vukeliću. Nema ih na nekim značajnijim pozicijama.Tako je prevladala struja aktualnog gradonačelnika Karlovca i predsjednika gradskog HDZ-a Damira Jelića, koji je podržavao i Vučićevu kandidaturu. Kako doznajemo od njegovih stranačkih kolega, plan je zapravo da nakon godine ili dvije Vučićeva mandata preuzme i njegovu funkciju.

Kada su u pitanju skorašnji stranački izbori na državnoj razini, Jelić se navodno ‘obećao’ Jadranki Kosor. Tijekom zajedničkih razgovora, kako doznajemo, poručio joj je da ima njegov glas. Da bi karlovačka organizacija mogla ići u tom smjeru može se iščitati i iz Vučićeve izjave, koji je otkrio da se na Središnjem odboru i Nacionalnom vijeću zalagao upravo za Kosoričin koncept jedan član jedan glas na izborima.

Osim državnih, u karlovačkom HDZ-u brinu i što će donijeti i izbori za gradonačelnika. Prvi čovjek Grada Damir Jelić navodno je zabrinut da zbog duga Toplane, koji je dosegnuo ne 58,3 kako se najprije u javnosti kalkuliralo, nego osamdesetak milijuna kuna, ne izgubi povjerenje mnogih građana. Krive ga i da se više bavi strankom nego ogromnim problemima i propadanjem grada.

 Iz drugog plana

Stoga Jelić strahuje da bi mogao izgubiti predstojeće izbore za gradonačelnika, pa razmišlja da u prvi plan gurne nekoga drugog. Tko bi to mogao biti, tek će se vidjeti. Znakovito je jedino da je na nedavno održanim gradskim, kao i na izborima za izaslanike za Sabor stranke, najviše glasova, ukupno 234, dobio bivši karlovački župan Ivica Horvat.

Nakon slaganja redova u gradskoj i županijskoj organizaciji pred karlovačkim HDZ-ovcima brojni su izazovi na koje će morati odgovoriti. Prvi pravi ispit za njih sasvim sigurno bit će predstojeći lokalni izbori.

Ključne riječi

Komentara 13

RO
Roka2
17:04 24.04.2012.

Hm...zanimljivo. Ako i Karlovac podržava Jadranku, ljudi moji, nema više neizvjesnosti - Jadranka sigurno pobjeđuje. Neovisno o njezinim \"kvalitetama\", matematički gledano, ako je već sada podržava 5-6 županija, znači da će za tjedan dana imati više od 1100 izaslanika, tj. imati će dovoljno za pobjedu.

RO
Roka2
17:08 24.04.2012.

Iznenađenje dana je zapravo - Lika! Čini se da će Lički izaslanici morati dobro razmisliti kome će dati svoj glas, jer je Darkova sudbina očito neizvjesna zbog 10.000 kuna džeparca.

MU
mudri1
13:28 24.04.2012.

ajme moj rode ako u hdz nemamo drugog izbore već samo jadranku sad znamo gdi smo došli da je stranka pred bankroto financiskom i političkom ....okrente se kao sopčić sdp-ju.mudar čovjek gdi mu odgovara tamo bi bio rado.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije