Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drugi val berbe smokava
Povratak na članak

Dalmatinska ‘gracija’ dobro rodila, ali je nema tko obrati

Sa 150 stabala smokava jedna si obitelj može osigurati lijepu dopunsku plaću godišnje

Komentari 5

DU
Deleted user
10:25 20.08.2020.

Gospoda seljaci su predugo zivjeli u socijalizmu, pa su navike i razmisljanja ostala iz tih vremena, a bavljenje poljoprivredom je hobby, a ne glavni djelatnost. Kad bi nas Rade imao 20000 stabala smokve i kad bi to bila djelanost odd koje zivi imao bi i zaradu koja bi mu omogucila placanje radne snage za berbu i susnje smokve, a uz to ne bi zauzimao radna mjesta onim koji ne raspolazu zemljom.

VL
SH
Shtanga
09:31 20.08.2020.

E Rade Rade..Bobanoviću Rade..

VL
SV
Sveznadar
08:14 20.08.2020.

Do 90.ih su zadruge otkupljivale smokve, ulje, vino, bajame, smilje , kumpire, tj. Uglavnom sve ča je dalmatinski težak uzgojio. A sad? Di se otkupljivalo prodaje se isto, samo iz uvoza. Politika države, muljatori, uvozni lobi, provizije su uništili svaku nadu dalmatinskog čovika.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.