Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
1 15°C
 • doktorica:

  oni koji iznajmljuju su i puno uložili,tako da ne treba biti zavidan ljudima iz Dalmacije.Nekad su se useljavali u bogatu Slavoniju sa krša.A danas političari i kriva politika prazne Slavoniju i mladost odlazi.Tko je rekao da ne treba proizvodnja,zašto nemamo ... prikaži još! industrije?!Nekad je seljak mogao hraniti pola Europe,a sad nekad bogata imanja propadaju,nekretnine idu u bescjenje.Ostaju samo pisari po općinama i pol.uhljebi,kojima je stalo samo kako da prigrabe što više.Treba se veseliti da nam još i turizam ne propadne,a ne zaviditi ljudima .

 • Avatar heyhay
  heyhay:

  Imaju love koliko hočeš od iznajmljivanja apartmana strancima ne trebaju ići van zato ima najviše rođenih ,iz Slavonije hrvata ima najviše rođenih u Irskoj i te podatke možete stavit.

 • Avatar Dévény
  Dévény:

  1. Dio - Naslov je tendeciozan a i samozavaravajuci. Ako cjela Dalmacija ima 32 grada i 97 opcina, a pozitivni prirodni prirast je bio u 11 gradova i 47 opcina na razini cijele Hrvatske (od kojih je jedan broj u ... prikaži još!j u Istri, Primorju i Medjimurju), kako to onda Dalmatinci spasavaju Hrvatsku od izumiranja? Kad oduzmemo Rome u Medjimurju o cijem natalitetu ne treba ni govoriti, cinjenicu da pristojni dio Medjimuraca zivi od placa i mirovina iz susjedne Slovenije i nedaleke Austrije (50tak km cestom), kao i da, da ne pretjerujem, od EU (najvise Njemackih) placa i mirovina zivi i barem 80% obitelji iz tih dalmatinskih opcina i gradova sa vecim prirodnim prirastom (spominjani Sinj i 90%), o kakvom to onda dalmatinskom spasavanju Hrvatske od izumiranja govorimo???? Tome dodajmo i jos dvije neosporne cinjenice. 1. Veliki dio stanovnistva u dalmatinskim opcinama i gradovima, sa tim pozitivnim prirodnim prirastom doseljeni Hrvati iz BiH (od kojih takodjer malo koja familija ne zivi od Njemackih i ostalih EU placa i mirovina). 2. Drugi, veliki dio novca koji omogucuje baem kakve takve place i mirovine, jest novac koji tamo donesu turisti (kojih je usput receno iz godine u godinu sve manje) iz EU zemalja......Kad se sve to sagleda ispravan naslov bi bio; EU (Njemacka, Austrija,,,,,) spasava Hrvatsku od izumiranja.......nastavak sljedi dolje......

Još iz rubrike Vijesti

LOŠE VRIJEME

Olujno nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Poplavljene brojne dubrovačke ulice, dio Lapada ostao bez struje

Knin: Predsjednik RH Zoran Milanović na kninskoj tvrđavi odlikovao generale VRO Oluja
DODIJELJENO VISOKO ODLIČJE

Jelić: Predsjednik Milanović povukao je državnički potez i ispravio nepravdu

2
Snažna eksplozija u Bejrutu
SUMNJA SE NA SABOTAŽU

Guverner Bejruta za Večernji list: Ovo je poput atomskog napada na Hirošimu i Nagasaki

3