Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVRHA

Dalmatinac prije 17 godina nije platio svadbenu večeru. Otplaćuje je iz inozemstva na rate

Sklapanje crkvenog braka
Dubravka Petric/PIXSELL
19.09.2022.
u 23:10

Mladoženja je priznao dug te ga otplaćuje u manjim iznosima.

Svadbe su skupe. Većina mladenaca ozbiljno pristupa tom danu u nadi da će uspjeti sve otplatiti i mirno započeti zajednički život. No, neki s druge strane dugove za svadbu vuku gotovo dva desetljeća. Barem tako pokazuje primjer iz Splitsko-dalmatinske županije, piše Makarska-online koji su u materijalima za sjednicu županijske skupštine pronašli dvije ovrhe.

U jednoj stoji da je mladoženja s obitelji i prijateljima proslavio izricanje svojeg sudbonosnog “da” u Biokovci prije skoro 18 godina, u siječnju 2005.godine. Kako večera u iznosu od skoro 6 tisuća eura nikad nije plaćena, mladoženja je završio na sudu gdje je sve rezultiralo pravomoćnim ovršnim rješenjem 2006.godine.

A kako ovršenik nije zaposlen niti je imao nekretnine nad kojima bi se provela ovrha, doneBIseno je 2009. godine rješenje o ovrsi nad pokretninama. Mladoženja je priznao dug te ga otplaćuje u manjim iznosima. U međuvremenu, on je otišao u inozemstvo gdje danas radi te je obećao obećao da će isplatiti dug za večeru koja je bila prije gotovo 18. godina.

Uz ovu ovrhu postoji još jedna, koja je pak za svadbu koja se održala iz 2011.godine. U ovom slučaju, dug je ipak nešto manji te iznosi oko 20 tisuća kuna.

VIDEO: Vlada objavila nove cijene goriva: Dizel znatno jeftiniji, a benzin malo skuplji.

Ključne riječi

Komentara 2

NA
nasunis
07:26 20.09.2022.

A zena? Posteno bi bilo pola, pola da plate , zasto samo njemu ovrha?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije