Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzaludno birokratiziranje

Dali Arhivu i ravnatelju Čuturi dozvolu za nekažnjeno parkiranje pa tražili sud da ih kazni

Hrvatski državni arhiv na Maruli?evom trgu
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
20.02.2024.
u 19:10

Zbog istog vozila dva dana ranije parkiranog na zelenoj površini na istom mjestu, jednako je u drugom slučaju presudila i prekršajna sutkinja Mirela Prstec Batarelo

 Komunalno redarstvo Grada Zagreba izdalo je prekršajni nalog zbog vozila zatečenog na zelenoj površini na Marulićevu trgu, ali sutkinja Gordana Jurinić Manzin u Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu presudila je da su time povrijedili zakon na štetu Hrvatskog državnog arhiva i ravnatelja Dinka Čuture. Kako je to moguće, iako je sutkinja utvrdila da je na zelenoj površini zatečeno vozilo Hrvatskog državnog arhiva?

Naprotiv, nakon prigovora optuženika, zapravo se postavlja pitanje kako je moguće da je podnesen prekršajni nalog, s obzirom da je prethodno isti Gradski ured "za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet" koji je podnio prekršajni nalog, izdao i odobrenje za dolazak i zadržavanje sedam vozila radi dovoza arhive u razdoblju od 9. ožujka 2022. do 9. ožujka 2023. Jedno od tih vozila je i zatečeno 16. veljače 2023. na Marulićevu trgu.

>> Tko ima najnižu, a tko najvišu plaću u Hrvatskoj: Za ovo zanimanje plaća je čak 3120 eura

Hrvatski državni arhiv na Maruli?evom trgu
1/10

Štoviše, i na fotografiji koju je snimio komunalni redar sutkinja je vidjela da je u spornom vozilu ispod vjetrobranskog stakla bilo vidno istaknuto rješenje Gradskog ureda i s registracijom zatečenog vozila. I to nije jedini slučaj. Zbog istog vozila dva dana ranije parkiranog na zelenoj površini na istom mjestu, jednako je u drugom slučaju presudila i prekršajna sutkinja Mirela Prstec Batarelo.

I na koncu su svi zadovoljni. Komunalno redarstvo radilo je svoj posao ispisujući prekršajne naloge, Hrvatski državni arhiv i ravnatelj pisali su prigovore koje su sutkinje razmotrile i oslobodile ih, dostavljači su presude dostavili svaki put na tri adrese, a troškovi prekršajnog postupka pali su na teret proračunskih sredstava suda, zapravo nas poreznih obveznika koji možemo biti zadovoljni što sustav funkcionira.

POVEZANI ČLANCI:

Jedino se nadajmo da komunalni redar nije bio tako revan sve dane dok je vrijedilo odobrenje za parkiranje na zelenoj površini za to i ostala vozila, odnosno da je komunalno redarstvo u digitalno doba pronašlo rješenje kako bi se izbjeglo ovakvo uzaludno birokratiziranje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije