Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA ZAGONETNE SMRTI Otac Australke stradale u Dubrovniku Dale Lapthorne uvjeren:

Dale Lapthorne uvjeren: Britt je ubio njezin prijatelj

Dale Lapthorne i Britt Lapthorne
import
29.10.2008.
u 18:58

Britt je ubio netko od njezinih prijatelja, netko od backpackera s kojima je izašla te nesretne noći. Tko točno, mora ustanoviti policija. Čvrsto vjerujem da će, nakon promjene čelnika dubrovačke policije, to napokon i učiniti te privesti istragu kraju – kazao je danas Dale Lapthorne, otac Britt Lapthorne, 21-godišnje Australke koja je 18. rujna nestala u Dubrovniku te čije je tijelo, nakon 18 dana neizvjesnosti, isplivalo iz mora.

Sabotirao slučaj
Smjenu Ivana Krešića, dosadašnjeg načelnika PU dubrovačko-neretvanske, dočekao je s mnogo iznenađenja, hvale, ali i nade.

– Zaista je riječ o jako hrabru potezu. Vjerujemo da je na to mjesto napokon imenovan profesionalac, čovjek koji zna što radi. Ne samo zbog Britt nego i zbog Dubrovčana. Naša je obitelj vrlo sretna i nadamo se da će taj, ponovno ističem, hrabar i odlučan potez ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i v.d. direktora policije Vladimira Fabera pokrenuti stvari – nastavio je Lapthorne.

Njegovo mišljenje o smijenjenom Krešiću daleko je od lijepog. I sad, iako je u Australiji, ne dopušta da ga preplave emocije te pažljivo bira riječi dok govori o njemu. Ipak ističe kako smatra da je upravo Krešić odgovoran za stopiranje i kašnjenje u istrazi.

– Kad smo se našli s Krešićem, malo se izmotavao, a onda rekao da je uvjeren kako je riječ o nesretnom slučaju i da nema riječi o zločinu – prisjeća se Dale Lapthorne.

Argumenti su mu, dodaje, u najmanju ruku bili klimavi.

– Bio je vrlo neodređen, no na kraju nam je podastro nevjerojatan odgovor, gotovo na rubu pameti – “u Dubrovniku nema zločina”. Eto, to nam je ponudio kao objašnjenje. Tog čovjeka jednostavno nije bilo briga za moje dijete. U njegovoj glavi nije ni bilo slučaja – ogorčeno dodaje Lapthorne.

Ne štedi ni Interpol. Hrvatska policija, domeće, nema jurisdikciju nad ostalim državama. Gdje su bili oni koji su trebali ispitati Brittine kolege, pita se.

Konkretni dokazi
– Netko od njih mora biti kriv. Netko koga je Britt poznavala, pa makar i samo nekoliko dana. Dobro poznajem svoju kćer – znam da nikad nije voljela pješačiti sama pa su priče da je krenula sama iz kluba glupost – tvrdi otac.

Na pitanje bi li prihvatio da je Brittino stradanje ipak bio nesretan slučaj, odgovara bez razmišljanja:
– Bih. Ali želim pravu, profesionalnu istragu i konkretne dokaze. Ovaj se slučaj mora privesti kraju!


Zbog 'slučaja Britt' sječa glava u australskoj policiji

Nalazi australske obdukcije tijela Britt Lapthorne bit će poznati u ponedjeljak, govori njezin otac. Australski liječnici još čekaju digitalne snimke obdukcije u Zagrebu iz koje se dalo iščitati da Britt nije umrla nasilnom smrću. Inače, slučaj Lapthorne digao je buru u australskim policijskim i političkim krugovima. Dva su agenta australske federalne policije oštro napomenula Lapthorneovima “da paze što govore”, kako ne bi narušili dobre odnose između Hrvatske i Australije. Zbog toga je sazvan parlamentarni odbor, na kojem će Dale sutra svjedočiti, a spremaju se i otkazi u policiji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije