Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IMAM I DJECU I MAJKU'

Đakić prima naknadu za odvojen život od razvedene žene: Budite uvjereni da ovo nije jeftin posao

HDZ-ov saborski Josip Đakić pozitivan je na koronavirus, pa će saborsko glasanje obaviti online
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
17.02.2022.
u 11:00

– Budite uvjereni da ovo nije jeftin posao. Ni dolazak ni odlazak ni odijevanje… – smatra Đakić

Pravilnik je takav kakav jest, komentirao je HDZ-ov Josip Đakić naknade za odvojen život koje je nastavio primati i nakon razvoda od supruge. 

– Pravilnikom je definirano i ja sam svaki put ispunjavao uvjete. Pripadam onima koji su više od 50 kilometara udaljeni. Rastavljenost i nerastavljenost ne čini obitelj, postoje i djeca i roditelji s kojima se živi ili vodi briga o njima. Hoće li Pravilnik biti mijenjan ili neće, to ćemo vidjeti – kazao je za N1.

Kako je kazao, ako će Pravilnik biti promijenjen, zastupnici će se pokoravati. 

– Imam i staru majku o kojoj brinem. Nisam je evidentirao u imovinskoj kartici, ali pomažem da se plati dom, ona puno boravi kod mene – kazao je, pa dodao primjedbu o svojoj djeci koja su u dobi od 24, 26, 35 i 37 godina: 

– A što, da ih brišem? Kad su nestašni, onda su moji, a kad su pitanja obitelji, onda kao da nisu moji… – kazao je. 

Komentirao je i slučaj naknada koje prima predsjednik SDP-a Peđa Grbin

– Ne znam bih li bio sporan, je li to Pravilnikom definirano. Ovo je sasvim različita definicija i događaj. Ako je obitelj s njime… Ja nakon tri dana Sabora putujem kući – kaže Đakić. 

– Budite uvjereni da ovo nije jeftin posao. Ni dolazak ni odlazak ni odijevanje… – smatra Đakić. 

>> VIDEO FINA i Pošta znatno podigle naknade za plaćanje računa: Nismo mi socijalna institucija

Ključne riječi

Komentara 30

DU
Deleted user
12:00 17.02.2022.

Kada će neki članak o udrugama i njihovim zaposlenicima

ST
stefj
11:31 17.02.2022.

OK. Ovo smo znali da se isplaćuje zadnjih 20 godina, tamo od kada su donijeti pravilnici početkom stoljeća. Lijepo od medija što su se nakon toliko godina sjetili malo napuhavati stvar i što su, u "nedostatku" ozbiljnih tema, krenuli ove stvari razvlačiti svaki dan... Inače, kada se već o tom priča, onda treba biti pošten i pogledati kompletan državni i javni sektor, gdje se samo dijele takva prava i privilegije, gdje se usred krize dižu plaće, sektor radi kojeg smo na dnu EU-a, bez ikakve šanse da se od tu maknemo... Znate li koji je glavni problem računovodstva u javnom sektoru? Svaki mjesec se gleda tko će dobiti cipelarinu, a tko putarinu, te se mjere metri tko ima pravo na što...

DM
drazen.muhvic
12:08 17.02.2022.

Znači tip ima djecu staru 24, 26, 35 i 37 godina. Pa čist je normalno da mu treba financijska pomoć od države. Ipak treba tolikoj dječici stalno pelene mijenjati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije