Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O albanskom premijeru

Dačić: Teže je nama dočekati Ramu nego njemu doći u Beograd

ivica dačić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
01.11.2014.
u 21:06

Mi, naša vlada, radimo najteži posao na Balkanu - rekao je Dačić

Šef srpske diplomacije Ivica Dačić rekao je danas na redovitoj mjesečnoj tiskovnoj konferenciji  radu njegova ministarstva, kako je skori posjet albanskog premijera Edija Rame Beogradu "vrlo važan i dobro je što će do njega doći, "usprkos tome što bi je neki političari, u skladu s nekim uvriježenim načinom razmišljanja", otkazali i time još više zakomplicirali odnose dvije zemlje, prenose mediji u Srbiji.

- To nije cilj ove vlade... nego teške stvari rješavati i poduzimati hrabre korake. Mi, naša vlada, radimo najteži posao na Balkanu. Lakše je Rami doći u Beograd, nego nama dočekati ga nakon izgreda na utakmici Srbija - Albanija - rekao je Dačić. On se nada kako će posjet albanskog premijera, prvotno zakazan za 22. listopada, a potom odložen za 10. studenog, proteći "u najavljenom obliku, a to znači da će glavni cilj tog posjeta biti normalizacija odnosa i njihovo daljnje unaprjeđenje".

>> Dačić: Nemam ništa protiv da na vojnu paradu u Beograd dođe i Obama

Komentara 6

DU
Deleted user
00:07 02.11.2014.

Ja kazem da zivjelo brtstvo I jedinsto republike Albanie,republike Kosovo I republike Serbie.

Avatar aunick
aunick
01:25 02.11.2014.

Dacic bi mogao Predsjednika Josipovica poduciti kako se brane drzavni interesi. Dacic uporno ponavlja koliku zrtvu Srbija podnosi posjetom Albanskog Premijera Rame jer eto neki albanski klinci poslase jedan dron sa zastavom velike Albanije na srbski stadion. Uoci pristupa Hrvatske u EU Predsjednik Josipovic skoro moli srbijanskog Predsjednika Nikolica da dodje na proslavu. Josipovic objavljuje da ako Nikolic ne dodje da ce time pokazati nedostatak eurposkog opredjeljenja. To sto je Nikolic cetnicki vojvoda, to sto je u selu Antino pobio Hrvate, to sto su on i vruhska njegove vlade ucesnici rata protiv nezavisnosti Hrvatske cini se Predsjednika Josipovica ni malo nije opterecivalo. Sad ili Ivo treba Ivici da objasni kako europejac oprasta upad tenkova i cijele armije u njegovu drzavu, ili Ivica treba da objasni Ivi da pravi Predsjednik ne oprasta ni invaziju jednog drona na njegov stadion. Bravo Ivica Srbine, tako se brani interes domovine a ne kao malakvi Ivo.

Avatar Kapetan Magelan
Kapetan Magelan
13:26 02.11.2014.

Dačiću ja da sam na tvom mestu ja bih po kratkom postupku tom Rami otkazao dolazak i bilo kakvo gostoprimstvo, jer sa predstavnicima neprijateljskih tvorevina nema nikakvih pregovaranja!!!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije