Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivica dačić:

Dačić poručio Thaçiju da na sjever Kosova može samo s oružjem

Ivica Dačić portal (1)
Marko Mrkonjic/PIXSELL
08.03.2013.
u 18:51

Srpski premijer dodao je da se "mora prihvatiti činjenično stanje, a to je da Beograd nema vlast na velikom dijelu teritorija Kosova, ali i kako Priština ne nadzire jedan dio teritorija koji smatra svojim".

– Rekao sam Thaçiju da na sjever Kosova može doći samo s oružjem i da je, ako ne shvaća da će to dovesti do regionalne nestabilnosti, onda to problem. Mi smo spremni riješiti problem paralelizma i držimo da je prijedlog predsjednika Nikolića zaista vrlo korektan – rekao je srpski premijer Ivica Dačić danas u Beogradu dodajući kako se "mora prihvatiti činjenično stanje, a to je da Beograd nema vlast na velikom dijelu teritorija Kosova, ali i da Priština ne nadzire jedan dio teritorija koji smatra svojim".

Agencija Tanjug podsjeća na Dačićevu raniju današnju izjavu da srpski državni vrh, osim Dačića, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i prvi dopredsjednik vlade i ministar obrane Aleksandar Vučić putuju u ponedjeljak u Bruxelles "kako bi predstavnicima EU prenijeli da je Srbija Prištini predložila sve što je imala i u razgovorima koji slijede o paralelizmu kosovskih institucija, predsjednik Srbije, premijer i prvi dopredsjednik Vlade će predstaviti državno jedinstvo i potvrditi kako Beograd hoće dogovor, a to nikako nije prihvaćanje kosovskog Ustava". To je odgovor na prijedlog visoke predstavnice EU Catherine Ashton da Priština pristaje na "srpske općine" na sjeveru Kosova bez izvršnih ovlasti i prema kosovskim zakonima. 

>> 'Tražimo izvršne ovlasti srpskih općina pa i po cijenu pregovora'

Komentara 7

ST
Startrack
15:42 09.03.2013.

Ovo je tipicna situacija na balkanu. Srbi ne odustaju od cjelog Kosova a Albanci nedaju ni mali dio Kosova.

CR
crocro
19:14 08.03.2013.

Ja sam zato da se srbiji odredi datum početka pregovora i to 01.01.2113. godine, a u ponopravno članstvo da uđu 01.01.2213. godine. Do tada će naučiti poštovati samostalnost i suverenost drugih država, na koje misle da polažu pravo na njihov teritorij kao i iskorištavati potencijale suverenih susjednih zemalja. Kako se oni vjerojatno još 200 godina neće odreći tuđeg teritorija i pretenzija na tuđi teritorij, vrijeme njihovog ulaska u EU niti ne može biti kraće od 200 godina.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
19:14 08.03.2013.

Znaci,....dotle je doslo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije