Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šef diplomacije

Dačić: Nitko ne može Srbiji dijeliti lekcije

Ivica Dačić
Tomislav Krasnec/PIXSELL
25.07.2014.
u 15:58

Srbija nije dio procesa donošenja odluka, a onda se mi pitamo moramo li ili ne moramo pridružiti odlukama - pojasnio je DačiĆ

Šef srpske diplomacije, Ivica Dačić je za srpsku državnu televiziju izjavio da, kada je riječ o poziciji Srbije između Istoka i Zapada nakon pada malezijskog zrakoplova na istoku Ukrajine i krize koja se produbila, nema novih zahtjeva da se Rusiji uvedu sankcije i kako je vanjska politika Srbije usuglašava s politikom Europske unije. Srbija se pridružila odlukama EU u 10 slučajeva, a u četiri, koji se odnose na Ukrajinu, točnije na sankcije Rusiji, nije, rekao je on.

- Srbija nije dio procesa donošenja odluka, a onda se mi pitamo moramo li ili ne moramo pridružiti odlukama - pojasnio je Dačić i naglasio kako je Srbija "suverena zemlja koja brani teritorijalni integritet Ukrajine, ali ga ne može braniti više nego što bi branila svoj teritorijalni integritet" dodajući kako Srbiji "o tome ne mogu držati lekcije oni koji su doveli u pitanje naš suverenitet", očito aludirajući na većinu zemalja EU i Ameriku koje su priznale neovisnost Kosova.

Šef srpske diplomacije, Ivica Dačić je za srpsku državnu televiziju izjavio da, kada je riječ o poziciji Srbije između Istoka i Zapada nakon pada malezijskog zrakoplova na istoku Ukrajine i krize koja se produbila, nema novih zahtjeva da se Rusiji uvedu sankcije i kako je vanjska politika Srbije usuglašava s politikom Europske unije. Srbija se pridružila odlukama EU u 10 slučajeva, a u četiri, koji se odnose na Ukrajinu, točnije na sankcije Rusiji, nije, rekao je on. - Srbija nije dio procesa donošenja odluka, a onda se mi pitamo moramo li ili ne moramo pridružiti odlukama - pojasnio je Dačić i naglasio kako je Srbija "suverena zemlja koja brani teritorijalni integritet Ukrajine, ali ga ne može braniti više nego što bi branila svoj teritorijalni integritet" dodajući kako Srbiji "o tome ne mogu držati lekcije oni koji su doveli u pitanje naš suverenitet", očito aludirajući na većinu zemalja EU i Ameriku koje su priznale neovisnost Kosova

>> Dačić: Srbija nije kandidirala Jeremića za glavnog tajnika UN-a!

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar Illyrian
Illyrian
22:44 25.07.2014.

Nitko ne može srbiji dijeliti lekcije osim ruskog ambasadora...

Avatar mali322
mali322
22:26 25.07.2014.

Ma ko vas sta pita...sjedi Dačiću, jedinica kao kuća...pssssstttttt

Avatar bosanac1951
bosanac1951
10:22 26.07.2014.

Dačiću vrati se u pučku školu i ponovi neka gradiva...Nego kada će srbija u NATO i u EU ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije