Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne odustaje

Dačić: Nikada neću potpisati ništa što nije dobro za Srbiju

Ivica Dačić portal (1)
Marko Mrkonjic/PIXSELL
10.03.2013.
u 09:00

Naš prijedlog zajednice srpskih općina je model kojim bi se riješila sva otvorena pitanja, kaže

- Na pretprošlom sastanku postojao je prijedlog da se dogovore neka opća načela i to potpišemo. Oni nisu predviđali izvršnu vlast za Srbe na sjeveru. Nisam htio potpisati. Može mi nuditi bilo tko i bilo što, ali nikada neću potpisati ništa što nije dobro za Srbiju i što ne osigurava funkcioniranje i opstanak srpske zajednice na Kosovu. Ako neće prihvatiti taj prijedlog, ni mi ne možemo prihvatiti ništa ispod toga. U tom slučaju, jasno ćemo poručiti da ćemo ispunjavati 10 zahtjeva EU iz prosinca. U njima zajednica nije ni spomenuta. Naš prijedlog zajednice srpskih općina je model kojim bi se riješila sva otvorena pitanja, pa i iz prosinačkih uvjeta, a poglavito paralelizam institucija na kojemu EU ustrajava - rekao je srpski premijer i glavni pregovarač s Prištinom, Ivica Dačić u intervjuu današnjem Blicu gdje je pojasnio kako Srbija neće prihvatiti ništa ispod toga da na Kosovu formira zajednicu srpskih općina s izvršnim ovlastima pa i po cijenu ne dobivanja datuma za početak pregovora za ulazak u EU.

Dodao je kako ne može prihvatiti Ustav Kosova kao okvir za formiranje zajednice srpskih zajednica jer tada neće imati nikakve ovlasti pa drži kako predstoje ozbiljni razgovori s europskim partnerima o budućnosti Srbije i europskih integracija jer \"Srbija neće promijeniti stavove kako bi na ljeto dobila datum za početak pregovora o članstvu u EU, ali to isto tako ne znači da odustajemo od europskog puta Srbije\".

>>Srbija i u lipnju bez datuma za početak pregovora za ulazak u EU

>>Dačić poručio Thaçiju da na sjever Kosova može samo s oružjem

Komentara 3

LI
Livi
10:35 10.03.2013.

Pitaj Milanovica bi li on potpisao nesto sto nije dobro za Hrvatsku, kao sto je "poklonio" Slovencima toliko milijuna EUR-a i dao se ucijeniti. No, on naivnim Hrvatima prodaje pricu kako Slovenci nisu dobili bas ono sto su od pocetka tvrdili i bas to trazili.

OB
-obrisani-
10:30 10.03.2013.

bravo dacicu za razliku od josipovica i kukuriku vlade koji ce sve potpisati za dobrobit srbije

SR
Srboje
18:07 11.03.2013.

neznam sto ste toliko sigurni,da mi patimo za tim da udjemo u EU??? Ne zelimo nikoga moliti,niti se dodvoravati.To je stav 80% Srba. EU ce nam biti prioritet,kad od nje budemo imali koristi,obostrane.S obzirom,da ne zelimo prodati zadnjicu,samo da bi dobili status "konobara",Eu nas ne interesuje. EU standardi jesu dobri,ali za Nemacku,Francusku,Italiju, ... a vi ste od svih tih standarda dobili samo,povecanje troskova zivota.Zar mislite da vas Nemci,pustaju u EU,da bi vama bilo dobro??? Vasa ulaznica za EU je bila,zapocni rat,rasturi Jugoslaviju. Putuj Evropo,meni je moj komad hleba sladji od vase sargarepe na dugom stapu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije