Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dmitrij medvedev:

'Da u SAD-u pucate na vjenčanju, policija bi pucala na vas'

dmitrij medvjedev
AFP/PIXSELL
04.10.2012.
u 09:54

Članovi svadbene povorke iz Sjevernog Kavkaza šokirali su stanovnike Moskve. Dvojica su kažnjena.

Moskovljani su ostali u čudu kada su neki članovi svadbene povorke iz regije Sjeverni Kavkaz počeli pucati iz pištolja u ruskoj metropoli, a incident je osudio i ruski premijer Dmitrij Medvedev koji je rekao da takvo ponašanje nije prihvatljivo nigdje u svijetu te da se zakon mora poštovati bez obzira na razlike u običajima, prenosi RT.

– Da se takav incident dogodio u New Yorku, posljedice bi bile mnogo ozbiljnije. Policija bi pucala na njih – rekao je Medvedev dodavši da je važno od malih nogu djecu učiti pravilima ponašanja u zajednici.

Incident je potencijalno osjetljiv zbog mogućnosti zatezanja međuetničkih odnosa između stanovnika Sjevernog Kavkaza i Rusa. Jedan je pucač kažnjen sa 15 dana zatvora, a drugi novčanom kaznom od 2000 rubalja (oko 370 kuna), no brojni ruski političari smatraju da su kazne premale.

– Pozivanje na lokalne običaje u ovom je slučaju neuvjerljivo. Ne znam za tradiciju u Dagestanu koja se protivi ruskom ustavu i zakonima – rekao je predstavnik Dagestana u donjem domu Dume Ramazan Abdulatipov. Vođa Liberalno-demokratske stranke LDPR Vladimir Žirinovski rekao je da je pucanje znak slavlja za ljude iz Kavkaza, no znak pljačkaša i bandita u Moskvi.

Komentara 5

OB
-obrisani-
12:38 04.10.2012.

srbi u americi cak imaju "neku samozvanu festu pucnjave" to sam nedavno cuo, a u ex yugi su pucali za svaki praznik, 1 maj pa nova godina, svadbe, pa cak i iz razonode...a rusi im nimalo nisu zavidni jer to rade isto.

OB
-obrisani-
12:40 04.10.2012.

najgori su oni koje te podsmevaju jer oni koji su sami pravedni oni znaju i kako da razjasne tako nesto.

OB
-obrisani-
12:52 04.10.2012.

ako se puca jednom ili za vrlo vrlo rijetke prilike to nekako mogu i da shvatim "naivnost" ali da "komsija" isprazni rezervar od 30 metaka..ili da svake godine puca to je neumjesno,nekulturno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije