Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Da su država i društvo reagirali, tragedija se mogla izbjeći

Pitanje je i kako je Željko K. mogao raditi u OS a da nitko nije uočio da ima ozbiljnih problema

Komentari 8

OS
osica
14:24 09.01.2016.

Jučer sam napisala najviše mi je žao djevojčice, sunce maleno, jer nije mogla sama sebe zaštiti a ostali od supruge do poslodavca su mogli vidjeti psihopata. Sirota žena se vjerojatno bojala, ali bila je i obrzaovana, valjda je šutila radidi srama. Na poslu, svi kažuc " čudak je, ma pusti ga, nemoj s njim imati posla i okrenu se ". Sustav je zakazao, jer jednom evidentirani obiteljski naslinlik, uvijek je obiteljski nasilnik, pitanje je vremena i okolnosti kad će to ispoljiti u najgoroj mogućoj varijanti , ubiti četverogodišnju djevojčicu.

VL
LA
LANA555
15:44 09.01.2016.

Mogla je sprecit zena.Pokupit djete svoje i otici od njega.Ona najbolje zna kakav joj je muz.Svak u svom braku zna kakav mu je zivot.

VL
Avatar Dameanu
Dameanu
01:27 10.01.2016.

Ma sta su drzava i drustvo mogli uciniti za budalu? Najlakse reci da ima PTSP, to je izmisljotina. ako je lud nema tu dijagnoze. Svi mi mozemo reci da smo bili u ratu i pop...ulidili.

VL
JU
juma
14:56 10.01.2016.

Ovakve tragedije u kojima jedna osoba pobije sve članove obitelji ne treba pokušavati racionalno objasniti, jer se to ne može. Toga je sve više i više, ne samo kod nas nego i u svijetu. Zato mislim kako su tu upletenene i neke druge sile. Ukoliko prežive ubojice obično govore kako su mjesecima već proganjani glasovima i vizijama. Za samoga čina su morali izvršavati naredbe i nisu mogli upravljati svojim tijelom, a samog zločina se često ni ne sjećaju.

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
16:18 10.01.2016.

Da su to na vrijeme detektirali i pružili svu potrebnu pomoć Željku K., možda bi djevojčica i njezina majka danas bile žive ? Da, ali kakvu to pomoć ? Sustav je takav da bi poslodavac zloupotrijebio njegovu bolest da ga se makne iz Oružanih snaga a problem za obitelj bi ostao i dalje, još veći. Posjet psihijatru ili psihologu danas ne bi smio biti stigmatiziran. Hrvati troše ogromne količine tableta za smirenje ili prekomjerno konzumiraju alkohol jer je još uvijek ‘sramota’ zatražiti pomoć. Zanemareni psihički problem ima sličan ishod kao i zanemarivanje bilo koje fizičke bolesti.

VL
BI
Biker
15:51 09.01.2016.

SVI profesionalni vojnici i policajci su psihopati , ko normalan hocu u takovu sluzbu ...

VL
AN
anonimac1986
20:11 09.01.2016.

xanax.............…………………………………………

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.