Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena imena stranke

Da privuku članove, nazvali se Hrvatska kajkavska stranka

27.11.2014., Krapina - Na konferenciji za medije zupanijski odbori HDZ-a, HSS-a i ZDS-a dali su zajednicku podrsku Kolindi Grabar Kitarovic za kandidaturu na predsjednickim izborima.
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
09.03.2016.
u 06:30

Priprema se i osnivanje Hrvatske stranke svih kajkavaca

Shvatili su da ih ime ograničava u širenju pa su ga odlučili promijeniti. Zagorska demokratska stranka (ZDS) sad se zove Hrvatska kajkavska stranka (HKS), a neslužbeno doznajemo da bi svjetlo dana mogla ugledati još jedna politička opcija s atributom “kajkavski”. Dio bivših članova Zagorske stranke (ZS), na čelu s Nedjeljkom Babićem, radi na osnivanju Hrvatske stranke svih kajkavaca (HSSK) koja bi se, pođe li sve po planu, trebala proširiti na čak 12 županija i Grad Zagreb.

– Ključni je razlog promjene imena širenje utjecaja stranke na druga područja. Kajkavci žive i u Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji – objašnjava predsjednik HKS-a Stanko Belina. Kao dio Domoljubne koalicije na parlamentarnim izborima u Krapinsko-zagorskoj županiji osvojili su oko 2000 glasova, u Varaždinskoj 60, a u Međimurskoj dva ili tri. – Javljali su nam se ljudi zainteresirani za rad u stranci, no smetao im je pridjev zagorski pa su odustali. U tome da dobijemo status parlamentarne stranke ključna smetnja bilo nam je upravo ime – ističe Belina. 

>> Zagorska stranka ide u koaliciju sa SDP-om 

>> Dr. Stanko Belina ponovno izabran za predsjednika ZDS-a

Komentara 22

MA
Majur
07:42 09.03.2016.

Svi bi u politiku,za dobrobit naroda....i svi se grohotom nasmijaše.

DE
demokršćanin
10:02 09.03.2016.

Kad osnujem Hrvatsku štokavsku stranku kratica će joj biti ŠTOS.

Avatar Herceg-Bosna-Mostar
Herceg-Bosna-Mostar
07:27 09.03.2016.

dva hrvata tri stranke.dajte se dogovorite i osnujte jedinstvenu kajkavsku stranku.neće te se valjda disperzirati poput hsp-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije