Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTO JE ABDICIRAO
Povratak na članak

Da je papa samo ovo učinio, bilo bi dosta za kanonizaciju

Donio je odluku o odreknuću i ostao miran. To je vrlina svetaca, 
a nipošto prevrtljivaca

Komentari 2

MA
marko31
20:31 16.02.2013.

Ovo je mogao učiniti samo veliki čovjek koji je službu stavio ispred karijere. Hvala ti, Benedikte!

VL
LB
leffe blonde
22:44 17.02.2013.

"Cijelim svojim životom posvećen jasnom razlučivanju bitnoga od nebitnoga u Crkvi, papa Ratzinger je pred Bogom Isusa Krista ovom gestom posvjedočio da pape dolaze i odlaze, da svi oni podliježu istoj prolaznosti života kao i svi drugi članovi Crkve, ali da jedino Krist – Glava Crkve – trajno ostaje. Njegova su vremena, vjekovi, vlasti i gospodstva." "Njegov život kazuje kvalitetu njegove teologije, a njegova teologija potvrđuje vrijednost njegova života. Za papu Benedikta teologija nije samo vjera koja razmišlja, nego je vjera koju Crkva živi, svjedoči i naviješta." Bravo! Bravo i za referiranje na T. Morea i J.H. Newmana! "I evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta." (Mt 28, 20)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.