Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE SE NE MOŽE UŠTEDJETI KAO PRIJE

Da je i u Njemačkoj teško, pokazuju i sve češći primjeri povratka Hrvata iz Njemačke

03.07.2023.
u 14:48

Da će borba biti sve žešća, dokazuju i sve češći primjeri povratka Hrvata iz Njemačke u domovinu. Razlog nije u tome što se u Njemačkoj živi lošije, već što se ne može više uštedjeti kao prije. Usto se posljednjih godina smanjila razlika između kvalitete života u Njemačkoj i Hrvatskoj, a smanjila se i razlika u plaćama za pojedina zanimanja

Komentara 23

EJ
ejStef
16:09 03.07.2023.

Razlika u standardu se smanjuje. Ako netko ide van zaraditi i vratiti se, onda mu se to sve manje isplati, ako odlazi zauvijek, onda mu je bolji posao u Njemačkoj... Kod recesije uvijek prvo nastradaju strani radnici, čisto da se ne povećava broj nezaposlenih, bez obzira što u većini poslova imaju manje plaće od domaćih radnika. Prvo stradaju oni koji rade preko agencija, a onda i zaposleni direktno u tvrtkama... No, to neće spasiti Hrvatsku, jer visokoobrazovani i stručni koji odlaze rijetko se vraćaju, a takvi su osnova za razvoj države i društva. Da se urede javne službe i poveća efikasnost javnog sektora, sigurno bi više ljudi ostalo ovdje, bez obzira na primanja... No ovako, kada javni sektor ne funkcionira i kada je standard niži nego vani, manje je razloga za ostati.

OL
olujasviholuja2
17:33 03.07.2023.

Kad sam se zaposlio 1988 plaća mi je bila 230 DM ,a moj striko u Njemačkoj je imao 2500 DM,razlika bila 11× za Njemačku, a sada mi plaća oko 900-1000 €

XM
Xman
15:24 03.07.2023.

Ako covjek ima svoj stan ili kucu sigurno da je bolje doma ,Nije samo Njemacka propala sve zemlje u svijetu su u padu vec veliki broj godina .Radnicka klasa sve teze zivi a sirotinjen sve vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije