Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čeka ga dugo liječenje

Da bi mogao na terapiju, Lux treba privremeni smještaj

Lux
Foto: Privatni album
1/7
06.07.2015.
u 23:26

Godine nebrige učinile su svoje, samojed Lux u sedmoj je godini u ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Iako je sve ove godine imao dom, iz njega je otišao u jako lošem stanju. Pun buha, na zadnjoj nozi imao je veliku ranu, oči i uši bile su mu upaljene, a umjesto bujne dlake karakteristične za pasminu pola tijela bilo mu je gotovo bez dlaka. Obavio je do sada brojne pretrage koje su pokazale da ga čeka dugotrajno liječenje i razne terapije.

O njemu je brigu preuzela Udruga za zaštitu i dobrobit životinja Indigo, koja nema rješenja za smještaj.

- Imali smo neke dogovore, svi su se u međuvremenu predomislili i odustali. Ne znamo što ćemo nakon 12. srpnja. Možemo ga smjestiti u hotel za pse, ali to za njega nije dobro – kažu u udruzi. Luxu treba dom u kojem će imati mir i potrebnu njegu , a kako se liječi na Veterinarskom fakultetu, na koji odlazi svaki dan, bilo bi najbolje da je negdje u njegovoj blizini.

O troškovima liječenje u Indigu u ovom trenu ni ne razmišljaju. Svjesni su da će sve biti dosta skupo, iako im veterinari izlaze ususret svugdje gdje to mogu. Kako bi namakli potrebna sredstva, pokrenuli su i crowdfoundig kampanju.

Pomoći im možete i uplatom na račun IBAN HR1123600001102382959, a što sve Luxu treba možete saznati na telefon 091/2226683 ili na njihovoj Facebook stranici.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
13:27 07.07.2015.

Sram vas bilo novinari,realne komentare brisete a podrzavate i ostavljate ovakve spiljske i nazadne.Valjda ni vi niste nista bolji,podrzavate ovakve ljude!

DJ
djurex
00:05 07.07.2015.

joj daj malo izadjite iz kancelarije "novinarcici" i pogledajte oko sebe..ljudi koji su radili po 40 godina traze hranu po kontenjerima.. a vi nama pisete o psima i njihovim problemima svaki dan..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije