Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izrael

Da bi im supruge zatrudnjele, iz zatvora švercaju spermu

11.02.2013.
u 10:15

– Zašto žena zatvorenika treba patiti te ostati bez obitelji i djece? Naše je pravo da posjećujemo supruge i naše je pravo da imamo djecu – kazala je jedna od takvih žena, Dalal Al-Ziben CNN-u

Iz zatvora u Izraelu krijumčari se ni više ni manje nego sperma. To je jedini način da zatrudne žene zatvorenika koje žele imati djecu sa svojim muževima koji su osuđeni na duge ili doživotne kazne zatvora. Jedna je od njih i palestinka Dalal al-Ziben, koja ima sina sa svojim suprugom koji je u zatvoru već 16 godina te koji najvjerojatnije nikada neće biti pušten na slobodu.

– Kada su mi uhitili supruga, imala sam 18 godina – kazala je Al-Ziben za CNN.

Ispričala je da se ponašala onako kako se od nje očekuje u palestinskom društvu te je bila vjerna svojemu suprugu koji je osuđen na 27 doživotnih kazni te na još 25 godina zbog pomaganja u planiranju smrtonosnog bombaškog napada na tržnici u Jeruzalemu. Palestinskim zatvorenicima u izraelskim zatvorima nisu dopušteni bračni posjeti, a Al -Ziben kaže da je zatrudnjela jer je njezin suprug uspio prošvercati svoju spermu iz zatvora.

Ona je jedna od pet žena koje su priznale isto – začele su umjetnom oplodnjom, ali nisu željele otkriti na koji način je sperma prokrijumčarena iz zatvora.

– Zašto žena zatvorenika treba patiti te ostati bez obitelji i djece? Naše je pravo na posjećujemo supruge i naše je pravo da imamo djecu – kazala je Al-Ziben CNN-u. 

>> 'Ne znam u kakvom je stanju moja kćer. Je li živa ili mrtva?'

Komentara 6

TO
torrente
11:37 11.02.2013.

hej šta će selo reći

SE
Sejo
09:47 12.02.2013.

Jadne su te zene

Avatar lola lola
lola lola
22:33 11.02.2013.

Nije to njihovo pravo vec duznost....Pravo bi bilo da imaju jednake mogucnosti kao i muskarci da idu u skolu, na fakultet, da se zaposle, da glasuju, da putuju kud zele, da se oblace kako zele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije