Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u saboru opet burno

D. Burić: Vlada je građanima kao feudalac kmetovima

buric
Robert Anić/Pixsell
12.05.2011.
u 12:25

Većina saborskih klubova upozorila je da povećanje sudskih pristojbi opterećuje ionako preopterećene građane.

Većina saborskih klubova u raspravi o izmjenama Zakona o sudskim pristojbama upozorila je to da se drastičnim povećanjem sudskih pristojbi u ovo recesijsko vrijeme previše financijski opterećuje ionako preopterećene građane.

No, pravu buru izazvao je HDSSB-ov zastupnik Dinko Burić kazavši da Vlada povećanjem pristojbi i uvođenjem novih uvodi nove namete i da se ponaša poput feudalca prema kmetovima.

Burić je na račun HDZ-a sasuo optužbe za pljačku hrvatskog naroda i izazvao reakciju HDZ-ovih zastupnika, koji su predsjednika Sabora Luku Bebića pozivali da zaštiti zastupnike od Burićeve netrpeljivosti i govora mržnje.

– Svi koji su pljačkali Hrvatsku su kriminalci, i oni iz HDZ-a, i iz SDP-a, i iz HDSSB-a, te IDS-a, neovisno koju stranačku iskaznicu imali, poručio mu je Ivan Bagarić iz HDZ-a. No Burić nije posustajao i optužio je potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa da je samoinicijativno, protivno Ustavu i odluci Sabora, mijenjao članak Ustava objavljen u Narodnim novinama, nazvavši to Šeksovom "prispodobom".

– Sabor je napravio četvrtu intervenciju u božićni Ustav, a vi ste, gospodine Šeks, napravili nakon nekoliko dana petu intervenciju. To nije dopušteno nikome, pa ni caru imperatoru, kasnije proglašenom božanstvu! – grmio je Burić.

– U uvodu se Šeks ne obraća s mi, kao Odbor za Ustav, nego s: "Ja sam". Ovo je već viđeno u Banskim dvorima: "Ja, Jadranka", a sada bismo trebali ovdje dobiti "Ja, Šeks". Točno je da su Rimljani imali Tiberija Klaudija, imperatora, božanstvo, poznatog kao "Ja, Klaudije". Mi znamo da gospodin Šeks sebe doživljava kao meštra za pravne procedure, no nije dopušteno biti meštar za prave zavrzlame –  ironično je Burić poručio Šeksu da on slavu božanstva neće dostići.

Prozvani Vladimir Šeks (HDZ) na to je uzvratio:

– Burić je mene apostrofirao nekim prispodobama, na što mogu odgovoriti jednom drugom prispodobom, onom koja se pripisuje Kaliguli: da je imenovao konja za svoga senatora.

No, zanimljiva rasprava zbila se između Burića i Đurđice Sumrak (HDZ) koja je Burića optužila da uporno koristi pet minuta slave govoreći gluposti, vrijeđajući državu i Vladu. Burić joj nije ostao dužan uzvrativši da joj nema namjeru replicirati jer "sve što zastupnica Sumrak kaže, nije za repliku".

Ključne riječi

Komentara 24

YO
yocko
10:16 15.05.2011.

Buriču samo tako to što kažeš njima svatko se je našao u toj priči zato se riču.

UK
Ugo Kajvez
13:05 12.05.2011.

BRAVO Buriću, iako smo to već znali od ranije valja i javno to reč !! .......... samo nastavi ...........

UK
Ugo Kajvez
19:32 13.05.2011.

12.05.2011. u 19:10h Rambo 1 . Mučni glavom, glavaš u cijeloj priči je sporedan, ... slavonci su BIJESNI na markov trg i HDZ .....................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije