Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pismo Jelku Kacinu

Ćuruvija: Pomozite da se razriješi ubojstvo mog brata Slavka

'POK BIH...MOSTAR...JELKO KACIN... FOTO: Zoran Grizelj 2008...WEB FLICKR.COM'
'Zoran Grizelj'
09.04.2012.
u 09:57

Slavko Ćuruvija je bio oštar kritičar Miloševićevog režima u kojemu je današnji ministar policije Ivica Dačić bio glasnogovornik zločinca Miloševića, tvrdi Jovo Ćuruvija

Molim Vas za pomoć, jer su i nakon 13 godina od ubojstva moga brata, Vlada Srbije, policijski i pravosudni organi Srbije potpuno pasivni, apsolutno nezainteresirani i bez ijednog pravog poteza ili suštinske reakcije u smjeru rješavanja i rasvjetljavanja ubojstva moga brata Slavka Ćuruvije. Molim Vas da izvršite pritisak na vlasti u Srbiji neka provedu temeljitu i ozbiljnu istragu i sve sudionike, poticatelje, pomagače, organizatore i ubojice u ovom zločinu izvedu pred lice pravde, naveo je Jovo Ćuruvija u otvorenom pismu izvjestitelju Europskog parlamenta za Srbiju Jelku Kacinu, javljaju mediji u Srbiji.

Brat ubijenog vlasnika dnevnika Dnevni telegraf i tjednika Europljanin i velikog protivnika režima Slobodana Miloševića drži kako \"iako su prikupljeni valjani dokazi o organizatorima, počiniteljima i suradnicima u ubojstvu Slavka Ćuruvije, ne pokreće se postupak, pa se stječe dojam kao da se čuva i prikriva netko od umiješanih u taj monstruozni zločin\".

Jovo Ćuruvija u pismu Kacinu, podsjeća kako je \"tortura zlikovačkog režima Slobodana Miloševića počela 1998. godine donošenjem Zakona o informiranju, takozvanim Šešeljevim zakonom, u vrijeme ministrovanja Aleksandra Vučića, a pojačana nakon govora Slavka Ćuruvije pred Helsinškom komisijom, u Kongresu SAD, 10. prosinca 1998\".

- Slavko Ćuruvija je bio oštar kritičar Miloševićevog režima u kojemu je današnji ministar policije Ivica Dačić bio glasnogovornik zločinca Miloševića - tvrdi Jovo Ćuruvija. Dodao je kako \"na opće zgražavanje obitelji Ćuruvija i javnosti u Srbiji mnogi koji su sudjelovali u pripremi ubojstva Slavka Ćuruvije danas nalaze u državnim poduzećima i ustanovama, a neki od njih su i napredovali\".

Slavko Ćuruvija ubijen je u strogom centru Beograda na Uskrs, 11. travnja 1999. tijekom NATO bombardiranja Srbije, ali ubojstvo do danas nije razriješeno niti je itko odgovarao za taj zločin, podsjećaju mediji u Srbiji.

Komentara 4

PO
poirot
11:43 09.04.2012.

Žalost za bratom je velika i samo u tom smislu razumem Jovu Ćuruviju. Sam Slavko je bio neopevani ništak, bog da mu dušu prosti. Da je naredba za likvidaciju došla od Slobe ili čak da se ništa o tome ne zna, već bi davno o tome bilo sve rečeno. Na vlasti su već 12 godina Miloševićevi protivnici a ni reč o ubicama Slavka Ćuruvije, dakle, Jovu više vodi mržnja nego pamet.

DZ
dzukaficuka
11:53 09.04.2012.

Pa sta si ti mislijo Stambolic isto jos i sad nije ni crta pomaknut.dacic za turnir rukometni kad su napali beli orlovi HR navijace je odmah reko da Srbi nisu kao Hrvati nekulturni.Taj covijek je apsolutno jedan Ratni Zlocinac kao Karadic Mladic Seselj Arkan

KA
kajinx
13:55 09.04.2012.

U, kako važna vijest za Hrvatsku ! Dajte opišite o ubijenim i nestalim Hrvatima i onima koji čame po srpskim zatvorima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije