Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varljiva statistika
Povratak na članak

Crni razlog zašto je manje nezaposlenih u Hrvatskoj

Bitno je da se mjere aktivne politike zapošljavanja prošire na osobe čija je zapošljivost najmanja, kaže dr. Predrag Bejaković

Komentari 33

ZI
zikaslika
11:14 02.08.2018.

Nista nije slucajno. Znalo se da ce cim se otvore granice mladi i pametni da nagrnu put Evrope. Kod vas je katastrofa a i nas u Srbiji to ceka. Sela ce da se isprazne, mladi, skolovani i voljni ce da odu bez da se vrate a demografska struktura ce da se nepovratno promeni. Bogati zapad ce dobiti pamet, mladost i civilizovane evropljane a mi cemo dobiti polupismene migrante da popune redove.

VL
JP
josip.pivar11
10:48 02.08.2018.

Umjesto podatka koliko je manje nezaposlenih puno bi važniji i korisniji bio podatak koliko je više zaposlenih. Jer bi to onda značilo da je privreda krenula.

VL
DH
dalibor.hren
10:55 02.08.2018.

Lijepim se hvale!? Ili nisu normalni, ili su glupi: nek napišu koliko je broj radno sposobnih, s Burze otišao u inozemstvo! Za pet godina u RH neće biti nezaposlenih, ne zbog zapošljavanja, već zbog odlazaka!!!

VL
ST
stefj
11:34 02.08.2018.

Daleko smo mi po broju zaposlenih prema 2008. a da ne pričamo koliko bi porazni rezultati bili ako bismo izdvojili broj zaposlenih u realnom sektoru ili kada bismo maknuli one s ugovorima koji se te davne 2008. nisu brojali u zaposlene... Današnja statistika pokazuje broj osiguranika i krivo se navodi da je to broj zaposlenih... A nezaposleni? Pa znaju svi da je to skoro isključivo zato jer ljudi odlaze. Čak je broj stvarno zaposlenih manji nego prošle godine, ima ih nekih 400 manje... Tako da ništa od ovih statističkih podataka nije nešto čime bi se vlada trebala hvaliti. Broj zaposlenih bi se malo povećao da se otvore granice i dozvoli nesmetan uvoz radne snage... Na kraju će i biti tako, pa tko će raditi za sve te silne uhljebe kojih je svakim danom sve više? Proračun raste iz godine u godinu, a sve je manje onih koji donose novu vrijednost, cijele firme se sele iz Hrvatske, ne samo pojedinci. Bez obzira što ugostitelji svake godine otvore novi j.d.o.o. radi oslobođenja od PDV-a, i dalje smo i po novootvorenim tvrtkama na dnu EU-a... Ovo kokošarenje s porezima 1% simo tamo, ne vodi nikuda, samo nas sve više udaljava od prosjeka EU-a. Tonemo i čekamo da nas Bugarska prestigne...

VL
LU
Lujo123
11:52 02.08.2018.

lažu nam, manipuliraju, kradu, iseljavaju nas!

VL
KA
kapunjohan
11:02 02.08.2018.

Prestanite lagati narodu , važno je koliko se je povećao broj zaposlenih jer ako se odsele svi nezaposleni, nezaposlenih neće biti kao što je primjer u mnogim selima u Hrvatskoj. Pa i kod porasta broja zaposlenih treba uzeti u obzirr ,,kvote,, stranih radnika. Plaču u turizmu -nema radnika, rasdnike nam mogu uzeti i Slovenci, smiješno turistička ,,velesila,, pa joj drugi odnose radnike radi slabih plaća , to je kao da Realu nogometaše odnese recimo NK Osijek - svi lažu i grabe za sebe i tu je problem.

VL
AM
AMD------------------------
10:45 02.08.2018.

vrabci na granama znaju,da pisarite vecinom smece,pobudjujete najnize emocije-tako i taj clanak na kojega replicirate.

VL
DU
Deleted user
10:44 02.08.2018.

Nakon što je razotkriven zločinački pothvat bez premca čak i u najkorumpiranijim državama svijeta, guvernera Rohatinskog ali i vladajuće ekipe koja mu je to omogućila, nezaposlenih ali i onih zaposlenih biti će još manje

VL
BI
binki
10:54 02.08.2018.

Lažete komunjare... Dobro se zna da živimo bolje nego oni u Burkini Fasi i Kongu.Samo lažete....

VL
Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
10:42 02.08.2018.

Statistika je orjunaški izum s ciljem potkopavanja plemenitog vođenja države HDZKGK i treba je zabraniti. Večeras će nam se Anemični ukazati i objasniti kako narod ni ne zna koliko mu je dobro!

VL
KA
KarlMoriarty
13:38 02.08.2018.

Evo uspjeli ste od dobre vijesti napraviti losu. U Hrvatskoj treba mijenjati taj gubitnicki negativisticki mentalitet. Ugledajte se na Dalica.

VL
Avatar navijač
navijač
12:14 02.08.2018.

Razlog nije crn nego crven.

VL
Avatar Foton
Foton
15:27 02.08.2018.

mozda Hrvati ne ce i neznaju raditi. A politicari, proizasli iz takovog naroda takodjer nece i ne znaju. Mozda bi laprdanje o ustasama i partizanima grebalo proglasiti profesijom i placati ljude. I rijesismo nezaposlenost, svi laprdaju i primaju placu za to. Otkuda? To jos nisam skuzio.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.