Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije isplativa

“Crkvenim” busom umjesto na misu dolazili u grad na kavu

bus
22.04.2010.
u 15:58

Imali smo namjeru omogućiti vjernicima iz Borinačkog naselja da nedjeljom dođu u crkvu. No interesa nema, objašnjava velečasni Robert Farkaš.

Vinkovačka Župa Srca Isusova ukinula je prošle nedjelje besplatan prijevoz za vjernike iz Borinačkog naselja, po čemu je bila jedinstvena, jer im se pokazao “neprofitabilnim”!

– Odlučili smo ukinuti praksu jer je autobus prometovao poluprazan što ne odgovara ni nama kao financijerima, ali ni “Poletu” koji je tu liniju održavao po sniženoj cijeni. Imali smo namjeru omogućiti vjernicima iz Borinačkog naselja, koje je najudaljeniji dio naše župe, da svake nedjelje i na veće blagdane dođu u crkvu ako nemaju drugi prijevoz. No pokazalo se da više nema interesa za autobusni prijevoz pa smo ga nakon 15 godina ukinuli – kaže župnik Robert Farkaš. Kako objašnjava, dođe nekoliko starijih osoba, desetero djece i pet mladih od kojih pola ide na misu, a ostali na kavu.

– Ne želim plaćati nečiji odlazak u grad na kavu – dodaje župnik čiji je prethodnik uveo liniju koja Crkvu godišnje stoji oko 10.000 kuna. Inače, u Borinačkom naselju živi oko tisuću ljudi i od crkve su neki vjernici udaljeni i sedam kilometara.

– Nisam primijetio da vjernici manje dolaze na misu jer dolaze automobilima, a mladi pješice ili biciklom pa je autobus izgubio smisao  – zaključuje velečasni Farkaš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije