Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Crkva plaća cijenu grijeha tuđih ustašluka

Šteta, misa je bila zona nekontaminirana ustašlucima ili ičim sličnim

Komentari 26

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
00:24 10.03.2019.

Koliko zluradosti od hrvatskih izroda zbog Bleiburga. Zaboravili ste da su oni u našim srcima , da su oni naša snaga i naša duša kao i naša molitva za njihove duše na našim usnama.

VL
Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
18:19 09.03.2019.

Kada bi se Crkva odrekla ustašluka rijetki bi išli u crkvu. Samo pravi vjernici. Ovako, crkva im je utočište i čistilište!

VL
BR
bruno877
20:54 09.03.2019.

Hrvatska plaća cijenu nelustrirane države i dojenja jugoudbaša smještenih po svim institucijama.

VL
NE
Neo001
16:24 09.03.2019.

Drug pavićič sa svojim udbaškim društvom može slaviti jer su još jednom zabili čavao na križu više od milijun pobijenih Hrvata od strane njihovih partizana, titovih krvnika, koljača.

VL
RZ
Rocky.Zg
16:59 09.03.2019.

Onaj HDZ-ov krkan ( kojemu je općina Dugopolje platila put u Bleiburg ) je dizao desnu ruku i pozdravljao nacističkim pozdravom, pa se nije dobro proveo. Ove godine tamo neće biti niti ustaških kapa, niti zastava niti pozdrava. Ili u zatvor. Tako se Austrija kao normalna civilizirana evropska država ponaša prema fašizmu i onima koji ga odobravaju. Zato su i misu zabranili.

VL
Avatar istovari
istovari
18:26 09.03.2019.

Čijih ustašluka?Nije valjda onih biskupa Košića!?

VL
PA
pakpapir
07:03 10.03.2019.

Rone se suze za ceremonijalnim jedenjem oblatni, a pravimo se slijepim za pravim povodom okupljanja koji je Austrijancima i cijelom svijetu savršeno jasan...

VL
JO
jocoudriga
20:30 09.03.2019.

Katolička crkva je uvijek podržavala desnicu i fašističke režime....sjetimo se Portugala,Španjolske,Italije, Mađarske ili Slovačke...stoga ni Hrvatska nije nikakav izuzetak...Stepinac je bio službeni vojni vikar NDH koja je provodila rasne zakone i genicid i bila saveznik Hitlera.

VL
ZG
zgkreso
16:30 09.03.2019.

autor teksta želi braniti nebranjivo. to nisu tuđi ustašluci,crkva to aktivno podržava i on to dobro zna ali mora se plaća zaraditi...

VL
VJ
vjernicibrkićlucićitomašević
17:21 09.03.2019.

crkva plaća cijenu pederastije. na zapadu je preko 80 % klera homoseksualno,zar od takvih itko išta očekuje. pa 2015 je austrijska katolička agencija objavila vijest o 500 000 ubijenih u jasenovcu,već je tada bilo jasno kako diše crkva u austriji. pa i kod nas se za komentar crkvenih pitanja pita protestante,bobićku,grunenfeld i pilsla-eto na što je spala katolička crkva. unatoč opterećenosti odnosima sa srbima pravoslavcima, protestantizam je apsolutna negacija vjere kao takve,sam pojam grijeha u protestanata je bitno drugačiji, protestanti smatraju da se čovjek koji više griješi više približava bogu jer božja milost je neograničena i uvijek će oprostiti, a kako se u moralnom smislu najtežim smatraju seksualni grijesi nastala je i sintagma,još u vrijeme reformacije ,,griješite što više,,. žalosno je što papa želi uspostaviti kontakt s takvima i čak šalje izaslanike na proslavu reformacije.nemoguće da nitko od katoličkih teologa ne zna za ovu bitnu razliku.

VL
MA
Malenkost
22:42 09.03.2019.

Pa i sama Crkva treba ciscenje:od Pedofila, Homoseksualaca i fasistoidnih, da nazalost fasistoidnih. I Crkva mora i sama napraviti Lustraciju jer ima podatke o UDBAskoj proslosti mnogih Svecenika, Biskupa i jednog umrlog Kardinala, kako to sa smjeskom reckose i Josipovicc i Milanovic. Crkva se gusi upravo i sama u Pedofiliji. Sraz. Otvarajte sve Arhive i istinu na stol ne stedjeti ni Ustase ni Komuniste i Partizane a ne i Crkvu. U protivnom rasti ce podijele i drustvo ce se sve vise podijeljivati te trovati i mrziti.

VL
GA
Gastarbeiter2
22:12 09.03.2019.

Pametni Austrijanci, dosta je bilo zloupotreba. Naša g...a moramo riješiti sami. A to je problem, niti hoćemo a niti znamo kako da to odradimo...

VL
Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
20:55 09.03.2019.

Katolička crkva sada će moći održati dvije mise u Jasenovcu. Da ne propadnu unaprijed planirane dnevnice.

VL
DE
desperadikus
21:20 09.03.2019.

Video je svet da se tu pravi ustasko fasisticki dermek podrzan i organiziran od same Hrvatske drzave i visokih crkvenih vijerodostojnika. Pa su se sada nasli u cudu i Jadrankovic i ekipa da mise i velicanja fasizma nece biti. Joss samo da se oglasi kraljica Balkana uz pomoc savetnika.

VL
DU
Deleted user
16:54 09.03.2019.

Ajde ne trabunjete gluposti. Kojih tuđih ? Crkva je bila na strani Hitlera, nacista i ustaša u 2 sv. Ratu. Imam slike gdje tzv svećenici pozdravljaju nacističkim pozdravom i papa grli i ljubi Hitlera. Toliko o tome.

VL
DU
Deleted user
17:27 09.03.2019.

I treba da su im zabranili,treba i ostali da im zabrane,i po Hrvatskoj takoder,nemam nista protiv vjere,ali sto je previse ,previse je.Kao prvo sta imaju ici u Bleiburg,koliko ja znam ako se plati misa za nekoga onda se ta misa sluzi u crkvi u kojoj je placena.Zato ne vidim u cemu je problem da se misa sluzi u bilo kojoj crkvi ,ili ako hocete u katedrali u Hrvatskoj i da se kaze da je za sve zrtve Bleiburga.I druga stvar ,tko odlucuje o ovom nedeljnom programu na prvom programu,to prevazilayi sve norme dobrog ukusa.Od ekumene,pozitivnoga,mise ,ne znam sve cega.Neka gospoda financiraju vjerski kanal pa neka to vrte po 24 sata na dan.Ovo nema nigdje,samo kod nas ,a ko bajagle,sekularna drzava,mos si misliti.Tko hoce misu neka ide u crkvu.Pametnome dosta.

VL
SU
Supertonkica
20:13 09.03.2019.

Nije njima bitna ta tzv . sveta misa zadušnica jer je među ubijenim ustaškim teroristima bilo i četnika već je cilj tog putujučeg cirkusa dernek,pijanstvo,širenje šovinističkog bjesa te širenje ujdurme od preko 900 000 pobijenih hrvata. Država koja je uronilala u fašističke vode na nagovor fašistoidnog klera bila je i financijer tog vampirskog bala.

VL
ZA
!zagreb!
16:51 09.03.2019.

Pavičiću da li si ti normalan. Po tebi onda ni pravoslavna crkva nije ohrabrivala srbe da brane “njihovo”.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.