Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Crikvenička božićna bajka uz more

Crikvenička božićna bajka uz more
07.12.2023.
u 09:18

S ponosom i zadovoljstvom najavljujemo ovogodišnji Advent u Crikvenici - crikveničku božićnu bajku uz more.

Crikvenica će ponovno navući svoje najljepše i najsjajnije božićno ruho i sigurni smo da s nestrpljenjem svi iščekujete najdraže nam doba godine!

Ove godine, potrudili smo se za vas organizirati doista bogat i raznovrstan program.

Uživati ćete u našoj božićnoj bajci, svjetlu razigranih lampica, okusima i mirisima delicija koje smo za vas pripremili, radionicama i predstavama kao i glazbenim gostima.

Otvorenje ovogodišnjega programa Adventa označit će paljenje lampica u subotu, 02. prosinca – stoga ne propustite početak najčarobnijeg doba godine jer pripremili smo za vas i poneko iznenađenje!

Svi posjetitelji Adventa uživati će u programu u Preradovićevoj ulici, na klizalištu Ledena morska bajka na Trgu Stjepana Radića te u Šumi Djeda Božićnjaka u Adventskom parku i doživjeti pravi duh Božića kroz bogat glazbeni i zabavni program, dječji program, klizalište Ledena Morska bajka i školu klizanja, Adventsku vinsku radionicu, razne kreativne radionice, predivna mjesta za fotografiranje, odlične eno i gastro delicije i još mnoštvo toga.

Zabavno-glazbeni program

Preradovićeva ulica i ove je godine rezervirana za dobar ritam i glazbenu podlogu. Na samome početku, kada lampice osvijetle grad, zaplesat ćemo uz grupu Night express. Vikend nakon toga, za dobar ritam pobrinuti će se Saša Lozar. A svoje mjesto na listi zvučnih imena ovogodišnje Adventa pronašao je i Neno Belan, koji će rasplesati Preradovićevu u subotu, 23. prosinca.

Zabaviti će nas i naše jake snage lokalne glazbene scene – grupe Point, Trend, sastav Allegro te grupa Venus koji će biti dio ovogodišnjeg glazbeno-scenskog programa.

Badnjak je tradicionalno rezerviran za druženje u sva četiri mjesta uz prigodnu podjelu ribica – gdje će biti Ribi za seh!

27. prosinca crkva Uznesenja Blažene Djevice bit će domaćin tradicionalnog koncerta Jose Butorca. Glazbeni dio programa ne bi bio cjelovit bez sudjelovanja naših najmlađih sugrađana. Oni su i ove godine marljivo vježbali te su pripremili brojne koncerte i nastupe.

Radionice

Oni željni novih znanja i vještina doći će svakako na svoje.

Brojne adventske radionice naći će se na „meniju“, od izrade, ukrašavanja i oblikovanja adventskoga vijenca, staklenih rukotvorina, do izrade linoreza i ukosnica.

Svoje slikarsko umijeće moći ćete demonstrirati na Art&Wine radinici s Mirnom Sišul ili se okušati u Gin ili Sushi radionici. Odlučite li se pak na sudjelovanje u Adventskoj vinskoj školi ili radionici Knjige i vino s Alis Marić („Čitaj knjigu“), vjerujemo da nećete požaliti.

Dječji program

Dječji program ove godine zaista obiluje sadržajima.

Za male trkače organiziran je i ove godine Dječji adventski maraton na središnjemu trgu, a naši najmlađi moći se biti dijelom Šumske priče – radionice u Adventskom parku, ali i sudjelovati u raznim kreativnim radionicama na drugim lokacijama.

Šuma Djeda božićnjaka u Adventskom parku ove će godine biti posebno uređena i ukrašena – u što ćete se uskoro i sami uvjeriti!

Pripremili smo brojne predstave u Dvorani Zora, radionice u Ateljeu, druženje s djedicom, a neće izostati ni vožnja vlakićem Djeda Božićnjaka.

Klizalište Ledena morska bajka

Naše neizostavno klizalište Ledena morska bajka na Trgu Stjepana Radića otvara svoja vrata 02. prosinca. Lokacija koja je postala neizbježno mjesto druženja i susreta za posjetitelje svih dobnih skupina biti će otvorena do 7. siječnja 2024. godine.

Za one željne usavršavanja svojih klizačkih sposobnosti ili tek učenja klizanja – tu je i Škola klizanja.

Doček Stare

Crikvenička božićna bajka posebna je jer ima nešto što druge nemaju. Doček Stare! Program Dočeka Stare uz puštanje šarenih balona dobrih želja i nastup Trio Marinera i Infinity Band-a rezerviran je za subotu, 30. prosinca.

Svake godine trudimo se na ulice našega grada unijeti duh božićne radost. I ove godine pripremili smo pregršt događanja. Poseban naglasak ovogodišnjeg Adventa stavljen je na programe i aktivnosti za djecu, pripremili smo brojne zanimljive radionice za odrasle, glazbeni program za sve ukuse, a u naš grad ponovno dolazi najveća radost najmlađih, naše klizalište, Ledena morska bajka. Posebno me veseli što će dio programa osim u Crikvenici biti i u Dramlju, Selcu i Jadranovu. Nadam se da će naši sugrađani i dragi gosti uživati u svemu onome što smo pripremili za njih te najljepši mjesec u godini provesti u dobrom raspoloženju i druženju na Adventu u Crikvenici- kazala je zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice Ivona Matošić Gašparović.

Sve informacije o ovogodišnjem program, fotografije i obavijesti biti će objavljene na web stranici Adventa Crikvenica, Facebook stranici AdventCrikvenica, web stranici Grada Crikvenice, Facebook stranici Grada Crikvenice te Instagram stranici Grada Crikvenice.

Veselimo se Adventu u Crikvenici!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije