Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA SUDA

Prijetila mu letvom: 15 godina mlađa supruga zlostavljala supruga, dobila mjeru zabrene približavanja

Sudski čekić
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
10.11.2023.
u 09:33

ragecova supruga nije ranije osuđivana i nalazi se na slobodi. Odlukom Općinskog suda u Zlataru ovih dana izdano je Rješenje kojim se produljuju mjere opreza.

Stariji čovjek s područja Krapinsko-zagorske županije, dugo je trpio zlostavljanja svoje 15 godina mlađe supruge. Prošle godine, piše Zagorje.com, napala ga je letvom i kuhinjskim nožem zbog čega ju je prijavio policiji. U listopadu prošle godine određen joj je istražni zatvor, a zatim joj je izrečena i mjera zabrane približavanja suprugu. Protiv nje podignuta je i optužnica za kazneno djelo, a unatoč puštanju iz zatvora, i dalje ima mjeru zabrane približavanja suprugu jer sudski postupak i dalje traje.Odlukom Općinskog suda u Zlataru ovih dana izdano je Rješenje kojim se produljuju mjere opreza.

Tako je supruga ponovno dobila zabranu približavanja suprugu na udaljenost manju od 50 metara te joj je zabranjeno uspostavljanje ili održavanje svake izravne ili neizravne veze s njim. Osim toga, odlukom suda, određeno joj je udaljavanje iz njihovog doma, odnosno kuće njezina supruga. 

"Okolnosti su takve da opravdavaju sumnju da bi okrivljenica mogla pokušati ponoviti djelo, s obzirom da je u duljem vremenskom razdoblju bila nasilna prema suprugu čime je iskazala izrazitu upornost i visoki stupanj kriminalne volje, što se očituje i u tome da je koristila drvenu letvu i nožić za napad na 15 godina starijeg supruga, a takva opasnost je osnova za određivanje istražnog zatvora. utvrđena člankom 123. stavkom 1. točkom 3. ZKP/08. te su upravo zbog otklanjanja te opasnosti i naložene mjere opreza. Ocjena je suda, da opasnost ponavljanja djela nije takvog intenziteta da se mora prevenirati istražnim zatvorom kao najstrožom mjerom te da se može izbjeći mjerama opreza", stoji u obrazloženju Općinskog suda u Zlataru. Također, naveli su da je zbog nepromijenjenih okolnosti na strani optužene od zadnjeg donošenja mjera valjalo produljiti mjere opreza, uz napomenu da će u slučaju nepridržavanja mjera opreza dobiti kaznu istražnog zatvora.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Drama ispred osnovne škole: Vozač išao zgaziti policajce, oni zapucali u zrak

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije