Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

COVID potvrde uistinu se mogu zloupotrijebiti – za opasno politikantstvo

U konkretnoj situaciji ograničavanje nekih sloboda ne može biti važnije od ljudskog zdravlja ili života

Komentari 3

CO
Cogito
20:57 20.12.2021.

Ubrzo očekujem moderniji oblik covid potvrda u obliku čipa koji se ugrađuje pod kožu. To će se naravno predstaviti kao nešto što će ići na dobrobit cjelokupnog puka. Ovakav oblik nije dobar, jer se može dogoditi da osoba koja ima covid potvrdu istu zaboravi i zbog toga ima neugodnosti i problema u svakodnevnom životu. Ovo nije fikcija - šveđani navodno već rade na takvom projektu.

VL
Avatar Ginomo1878
Ginomo1878
12:37 20.12.2021.

Danas je moderno koristiti covid potvrde za ograničavanje kretanja necijepljenih, i to naravno daje određeni vrlo mali efekt, jer svako ograničavanje kretanja potencijalno smanjuje epidemiju. A da li bi bilo OK, s time u vezi, da npr. ograničimo kretanje ŽENAMA? Pa svi znamo da žene više pričaju od muškaraca, i na taj način se virus svakako brže širi nego kada ljudi šute. Kao i svako ograničenje kretanja, i ovo bi sigurno donekle smanjilo epidemiju, ali glavno pitanje ostaje - DA LI JE TO OK?

VL
TA
Tarantula
15:41 20.12.2021.

Znači ovo je pandemija cijepljenih obzirom da necijepljeni ne mogu nigdje bez negativnog testa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.