Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRŽIŠTE ENERGENATA

Ćorić: U situaciji smo u kojoj ne možemo predvidjeti do kada će ova eskalacija cijena ići

Zagreb: Tomislav Ćorić o povećanju cijena goriva
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
07.03.2022.
u 15:45

Kazao je kako vjeruje da će Ivan Paladina na posao ministra graditeljstva ući s entuzijazmom te kako je riječ o "mladom stručnjaku"

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić kazao je nakon sjednice Vlade kako se eskalacija cijena goriva ne može predvidjeti. 

- Današnjim odlukama išli smo u dva smjera - omogućiti daljnju opskrbu i ublažiti cjenovni udar. Naše odluke ticale su se ograničenja marži distributera i smanjenja trošarina na dvije od tri komponente. Ono čemu svjedočimo proteklih dana i tjedana je eskalacija cijena na svim tržištima energenata. Cijena nafte je prešla i 120 dolara po barelu, u situaciji smo u kojoj ne možemo predvidjeti do kada će ova eskalacija cijena ići - navodi.

- Nadamo se deeskalaciji sukoba, prekidu ratnih razaranja u Ukrajini, što bi posljedično moglo dovesti do smirivanja tržišta. To u ovom trenutku nitko na svijetu nije u stanju predvidjeti - kaže. 

Firme koje su izvozile u Rusiju, kaže, bilježe lošije rezultate. 

- Vjerujem da ćemo uskoro pronaći rješenje - navodi dodajući kako osobno zna samo za tvrtku Đuro Đaković

Kazao je kako vjeruje da će Ivan Paladina na posao ministra graditeljstva ući s entuzijazmom te kako je riječ o "mladom stručnjaku". 

- Gospodin Paladina bit će predstavljen koalicijskim partnerima i javnosti, vjerujem da će mu biti izglasano povjerenje - kazao je. 

Vezano uz otpuštanje stotinjak ljudi u Rafineriji Sisak, ministar kaže kako to nema veze s ratom u Ukrajini. 

- Lokacija Sisak je više puta analizirana, odnosno prerada nafte na lokaciji Sisak. Što se tiče poslovnih odluka, odnosno o transformaciji u druge djelatnosti, o tome smo više puta razgovarali. Ne bih to povezao s ruskom krizom - kazao je Ćorić dodajući kako ona "neko vrijeme nije potrebna" jer ne radi na punoj razini kapaciteta. 

VIDEO Gužve na benzinskim postajama zbog najavljenog poskupljenja goriva

Komentara 8

Avatar Cantor
Cantor
17:37 07.03.2022.

Pa ako Vi niste u stanju dajte angažirajte Vidovitog Milana....

CA
cavecanem
17:20 07.03.2022.

Eskizemoua ne možete predvidjeti? Čemu onda sva ministarstva, agencije, službe i instituti?

UG
ugroženi
16:46 07.03.2022.

Mlad? Znači nešto kao Aladrović. Bravo! Takve trebamo! Kad se spoje mladost i iskustvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije