Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 90 dana

Coning se nagodio s Ministarstvom, prekinut štrajk

coning štrajk
Marko Jurinec/PIXSELL
27.05.2013.
u 11:49

S Upravom Coninga Štrajkaški odbor je dogovorio isplatu devet neisplaćenih plaća radnicima

Štrajk u Coningu prestaje i svi radnici se, nakon više od 90 dana štrajkanja, sutra vraćaju na posao. Odluka je to koju je donio Štrajkaški odbor nakon jutros održanog sastanka s Upravom Coninga na kojem je dogovorena isplata devet neisplaćenih plaća radnicima.

Radi se o šest plaća iz 2012. godine i plaća za siječanj, veljaču i ožujak ove godine.

Sredstva za isplatu plaća bit će namaknuta naplatom potraživanja od Ministarstva vanjskih poslova s kojim se Coning nagodio.

Pojasnio je to novinarima Ivan Kovačević iz Sindikata graditeljstva Hrvatske, koji je također pristustvovao na sastanku. O kojem se iznosu radi, što je bio predmet nagodbe nije znao reći. Ipak vjeruje da će novac na račun Coninga sjesti u \"veoma kratkom roku\".

- Mi se ne miješamo u poslovnu politiku tvrtke i neke stvari morate pitati njih. Ono što možemo reći je da su sredstva dostatna za isplatu potraživanja u neto iznosu. Porezi i doprinsi pak ulaze u predsečajnu nagodbu i na taj način će se riješiti - kazao je i dodao da će roku od 24 sata Uprava sindikatu dostaviti i pisanu odluku u svezi problema rješavanja radnih dana ljudi koji su bili u štrajku.

Naime, oni koji nisu štrajkali dobili tu plaću za travanj, dok su štrajkaši u travnju dobili tek doprinose, blagdane i putne. 

Sindikalni povjerenik Srećko Vidaček kazao je kako je Coning dužan za zaostale plaće radnicima isplatiti oko šest i pol milijuna kuna neto, te kako će sindikat još danas o prestanku štrajka i pisano obavijestiti Upravu.

>>Vlada želi nagodbu s Coningom, koji tuži zbog neisplate 17,5 mil. kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije