Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVO POVRĆE

Čobanković: Jamčimo da je hrvatsko povrće zdravo

cobankovic
Maja Šantoši/Pixsell
03.06.2011.
u 17:43

Neekonomske i netrgovinske mjere nećemo donositi, a bude li šteta, pomoći ćemo hrvatskim povrćarima, tvrdi Čobanković

VIROVITICA – Nakon  kušanja rajčica i kupusa hrvatskih proizvođača u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Petar Čobanković, potpredsjednik Vlade RH, i državni tajnik Stjepan Mikolčić u kasnim popodnevnim satima posjetili su proizvođača povrća Željka Kokora u selu Rogovcu u Virovitičko-podravskoj županiji.

Uz već ponovljene tvrdnje kako je hrvatsko povrće zdravo, potpredsjednik Čobanković izrazio je sumnju da povrće uopće može biti prijenosnik opasne bakterije zbog koje u EU građani izbjegavaju povrće.
– Hrvatska ne može niti će provoditi embargo na uvoz povrća. Ne možemo donositi neekonomske ili netrgovinske mjere da bismo nekoga proglasili krivim. Nema dokaza da je povrće iz pojedinih zemalja zdravstveno neispravno. Ako se dogodi da ova pojava poprimi katastrofične razmjere, ako se drastično smanji plasman, a cijene se strmoglave, morat ćemo iznaći neke načine i mogućnosti pomoći kao što smo uvijek pomagali u granicama mogućeg.  No, ono što možemo raditi to je povećanje svijesti hrvatskih proizvođači da konzumiraju hrvatske proizvode. To nam nitko ne može zabraniti. Naše je pravo da dajemo jamstvo da je hrvatsko povrće zdravo – naglasio je u Rogovcu potpredsjednik Čobanković koji je, nakon kušanja rajčice i kupusa u sjeverozapadnoj Hrvatskoj boravak u Slavoniji nastavio kušajući papriku proizvedenu na obiteljskom gospodarstvu Željka Kokora.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
23:37 03.06.2011.

Prviiii!! A vidi gazde Ćobankovića, usta mu se zacrvenila od prežderavanja, hehe.

OB
-obrisani-
23:38 03.06.2011.

Ovi oko njega kao da se čude koliko može use stavit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije