Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnjive odštete

CO i policija istražuju riječku filijalu zbog štete od 30 do 100 mil.

'za pokrij....09.12.2008 rijeka....ivan vanja franciskovic Photo: Goran Kovacic/Vecernji list'
'Goran Kovacic/Vecernji list'
04.02.2011.
u 20:00

Županijsko odvjetništvo u Rijeci koordinira obradom zbog sumnje u malverzacije pri likvidaciji šteta

Riječka podružnica Croatia osiguranja, priopćeno je u petak iz ove državne tvrtke, pokrenut će i vlastite interne provjere kako bi se ustanovile eventualne nepravilnosti u njezinu radu. Reakcija je to pošto je policija u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci počela kriminalističko istraživanje u toj tvrtki zbog sumnji u zloporabu položaja i ovlasti pri likvidaciji šteta.

Višemilijunska šteta

Policija je u četvrtak iz riječke podružnice odnijela veću količinu dokumentacije u vezi sa spomenutim sumnjivim poslovima. Iako je u javnost već procurila neslužbena informacija da su direktor riječkoga Croatia osiguranja Ivan Vanja Frančišković i još nekoliko osoba pod istragom, preuranjeno je govoriti o krajnjem ishodu tek započeta posla policije i ŽDO-a.

Prema trenutačnim informacijama kojima raspolažu tijela kaznenog progona, navodno je na različite načine, uglavnom krivotvorenjem dokumentacije te naknadnim sklapanjem polica osiguranja te uvećanim ili pak dvostrukim isplatama odšteta Croatia osiguranje oštećeno za 30 do 100 milijuna kuna.

Doznali smo da su policajci Odjela gospodarskoga kriminaliteta PU primorsko-goranske zbog toga izuzeli sve dokumente o pojedinim isplaćenim štetama po policama osiguranja. Na upit Večernjeg lista iz Službe za korporativne komunikacije Croatia osiguranja stiglo je priopćenje u kojem potvrđuju da su policiji, u sklopu kriminalističkog istraživanja koje se provodi, predali svoju službenu dokumentaciju vezanu uz određene štetne događaje fizičkih i pravnih osoba isplaćene u riječkoj podružnici.

Provođenjem internih provjera, navode, žele s policijom ustanoviti činjenično stanje vezano za napise u medijima. Ističu da je Croatia osiguranje aktivno u nacionalnom programu borbe protiv korupcije u čijoj provedbi surađuje s MUP-om i Državnim odvjetništvom.

Direktor šuti o svemu

Prema nekim informacijama, Ivan Vanja Frančišković "zanimljiv" je tijelima kaznenog progona jer je, navodno, zbog svoje funkcije u tvrtki, bio upućen u sve sporne poslove te u njima, prema nekim spoznajama, kao stručnjak za pomorsko osiguranje i sudjelovao.

Objasnio je da medijske napise ne može komentirati. Među sumnjivim poslovima spominju se isplata štete brodogradilištu "Viktor Lenac" za potonuli Dok 7 2007. godine od 10 milijuna kuna, ali i požari u kojima je 2002. godine u tom brodogradilištu dva puta gorio jedrenjak Sea Cloud, koji je ondje bio na remontu, te isplata višemilijunske odštete za kuću-hotel Rudolfa Sindičića na otoku Krku.

Komentara 5

OB
-obrisani-
09:52 05.02.2011.

Otimacina se nastavlja. Do kosti ce mo je oglabati, do kosti. Idemo dalje.

SO
sonjci
20:22 04.02.2011.

..nek lijepo istraže i gdje je nestao stan koji je trebao biti dodijeljen u nagradnoj igri 2005-2006. - i konačno taj stan dodijele dobitniku, a sebi uzmu onu Kamgradovu korištenu staru garsonijeru

NI
nickzavecernji
20:37 05.02.2011.

ma ko bi reko da jedan ovako fin gospodin ima griješne misli, ja ne vjerujem da je on ukro, ispalo mu sto miljona negdje po putu il su ga prevarili i zajebali obični građani, treba ih sve u zatvor spremit da fini gospodin ne stradava jer smo svi mi obični građani lopovi i mutikaše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije