Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napuhao previše

Član uprave HŽ-a ostao bez vozačke dozvole pa na posao mora ići vlakom

Siniša Balent
Foto: Marko Prpić/Pixsell
23.09.2014.
u 10:00

Imao je na raspolaganju 24 sata dnevno Citroën C5, a policija ga je uhvatila u prekršaju na Staru godinu. Vozačka mu je oduzeta na devet mjeseci

Član uprave tvrtke HŽ Putnički prijevoz (PP) Siniša Balent zbog vožnje u alkoholiziranom stanju ostao je bez vozačke dozvole.

Balenta je policija uhvatila za upravljačem pod utjecajem alkohola u službenom automobilu Citroën C5 zadnjeg dana prošle godine.

U ožujku istječe kazna

Vozačka mu je oduzeta, prema informacijama Večernjeg lista, u lipnju ove godine nakon što je okončan prekršajni postupak i to na devet mjeseci. Balent, kao član uprave HŽ PP-a ima pravo na korištenje službenog vozila 24 sata dnevno. Otkako je dobio zabranu vožnje, na posao iz zagrebačke četvrti Dubrava u kojoj stanuje svaki dan putuje vlakom. Tako će biti sve do ožujka, kad mu istječe kazna.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

– Točno je da mi je oduzeta vozačka dozvola jer sam na Staru godinu u alkoholiziranom stanju vozio službeni automobil i zbog toga mi je iskreno žao – odgovorio je Balent na naše pitanje je li točno da je ostao bez vozačke dozvole. Potvrdio nam je da na posao dolazi vlakom. Za službeni automobil koji je dobio na korištenje tvrdi da je sad na raspolaganju tvrtki. No naši sugovornici iz HŽ PP-a kažu da Citroën C5 koji je koristio Balent nije viđen već nekoliko mjeseci u krugu sjedišta tvrtke. No odjednom se, kažu, pojavio na parkiralištu direkcije HŽ PP-a prošlog petka popodne, na dan kad je Večernji list pitao Balenta o oduzetoj vozačkoj dozvoli. Automobil je pri tome oštećen, tvrde dobro upućeni. Balent je zbog vožnje službenog automobila pod utjecajem alkohola ostao bez vozačke dozvole, ali ne i bez posla, za razliku od, kažu naši sugovornici, konduktera iz Varaždina koji je negdje u isto vrijeme kad i Balent napuhao 0,54 promila. Uprava HŽ PP-a zbog toga mu je dala otkaz.

Došao iz Heinekena

Balent je u upravu HŽ PP-a imenovan u travnju prošle godine, a prije toga osam je mjeseci radio u Heinekenu. Nešto manje od šest godina radio je za Philip Morris International. U životopisu ima navedene poslove i u tvrtkama Reckitt Benckiser, British American Tobacco i Jacobs Engineering te u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1998. godine, a otud poznaje i resornog ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišu Hajdaša Dončića jer su bili ista generacija na fakultetu. Balent je završio i MBA studij na Clarion University of Pennsylvania, a na zagrebačkoj Ekonomiji trenutačno pohađa doktorski studij.

>>Gredelj: HŽ umjesto kod nas motore šalje na popravak u Belgiju

>>Sviđa li vam se novi slogan HŽ Putničkog prijevoza?

Komentara 17

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
10:13 23.09.2014.

Nema zakona po kojem član uprave ne smije slaviti Novu Godinu u slobodno vrijeme.Čovjek je popio, ovi su ga ulovili,kazna je izvršena i točka.Sporno je jedino što na privatne zabave ide službenim vozilom.Vjerujem da u firmi imaju neki pravilnik o tom pitanju po kom bi mogao odgovarati.

DU
Deleted user
10:09 23.09.2014.

Jadan...šmrc :( ...a jel plaća kartu za vlak..???

C0
cos 01
11:13 23.09.2014.

E to je tek kazna. Koliko dugo se mora voziti HŽ-om ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije