Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Cjepivo protiv korone nije besplatno, kroz poreze će ga platiti građani

Godinama slušamo objave političara – imamo besplatan vrtić, besplatan prijevoz... I mnogi na to nasjedaju i nagrađuju ih na izborima. Ništa nije besplatno, ponavljam! Sve to mi plaćamo!

Komentari 12

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
08:58 07.12.2020.

Pa ni blindirani auto u kojem se voze političari nije besplatno, ni kad neki političar otputuje na službeni put, ni najam stana za saborskog zastunika u centru grada, ni razni domjenici i zabave di se loće i ždere... to sve plačaju porezni obveznici. A uostalom i abnormalne plače i povlaštene mirovine sve ide iz poreza građana.

VL
MK
mksdk
09:33 07.12.2020.

"Povod za ovo nedavna je izjava ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka da građani cjepivo protiv korone neće plaćati iz svojih džepova jer da će cjepivo platiti Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje! I tako Capak pokaže kako je zastao u socijalizmu, i kako uopće ne shvaća što je rekao." - Točno, i kako se pokazuje, ova bolest uma je teško iskorjenjiva. Državo, daj mi ovo, državo, daj mi ono, kmeee... plati mi moje školovanje da ja poslje mogu ići raditi u Njemačku ili Švedsku, kmeee. Ništa ne treba biti "besplatno", porezi moraju biti minimalni i svatko prvenstveno mora biti odgovoran za sebe. No, kao što znamo iz povijesti, osnovno sredstvo širenja komunizma je spriječavanje ljudi da budu samodostatni.

VL
Avatar Belski
Belski
22:21 07.12.2020.

Nigdar i ništar na svitu nije prezplatno. Vavik nigdo plati. Vavik.

VL
DU
Deleted user
11:31 07.12.2020.

Dobro jutro Hrvatska. Naravno dragi moj Despote ništa na svijetu nije besplatno. Usluge tipa zdrastveno osiguranje, neprofitne institucije tipa sudovi, policija, vojska, škola, univerziteti i druge organizacije su na teret onih koji plaćaju porez i druga davanja prema državi. Takoo je u svim državama.

VL
PV
prcko.vita
09:16 07.12.2020.

Konačno istina, sramota je drugovi i drugarice da je u jednoj SFRJ Njemačkoj PDV 16% a u Hrvatskoj samo 25%, i zato, dragi naši političari upravo smišljaju načine kako bi realni PDV u Hrvatskoj bio cca 40% naravno, na papiru će to izgledati kao da nam smanjuju porez, ali, narod šuti ionako, pa zašto ne onda derati kožu do kraja.

VL
DU
Deleted user
08:52 07.12.2020.

U ovom slučaju je specifično što postoji mogućnost da sadašnjim ritmom 50-100 umrlih/svakodnevno od COVID 19, jednom dođe do izumiranja poreznih obveznika i da elita, koja živi de iure i de facto na njihovim "grbačama" ostane bez tog lagodnog životnog modusa. Kako bi se reklo mornarski, da galijoti pomru i onda galija ostane plutati, na milost i nemilost vrem. (ne)prilika. Ili seljački rečeno, kljusad se vodi veterinaru i plati se koliko veterinar zaište. Malo surovo, ali to je računica - zato besplatno cijepljenje...

VL
MA
maziko
09:00 07.12.2020.

E moj Despot,da te nema trebalo bi te izmislit.. Sto je najgore tebe nije ni stid sta sve pises. Nije dzaba platit cemo ga kroz porez. Mi mislili palo sa neba i doci Ce vanzemaljci taj posao odradit. Ma bravo junacino NASA.

VL
SA
sani1
09:39 07.12.2020.

Promašena Titova ekonomija? Ha, a čija je onda promašena hrvatska ekonomija danas? Tudjmanova?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.