Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestao

Čitavo selo već dva dana traga za nestalim Josipom

potraga
27.09.2010.
u 17:39

Ribarski dom gdje je Josip bio na proslavi rođendana nalazi se na brdu i odmah ispod njega teče rijeka Karašica.

Čak 80 osoba tragalo je jučer čitav dan za 21-godišnjim Josipom Kovačem iz Gata nedaleko od Valpova, koji je nestao u noći između subote i nedjelje.

Telefon mu zvonio

Mladić je posljednji put viđen u nedjelju oko 3 sata ujutro u ribarskom domu, svega petstotinjak metara od svoje obiteljske kuće, gdje je s društvom bio na proslavi prijateljeva rođendana.

– Mi smo s potragom počeli u nedjelju poslije 21 sat te smo dosad pretražili cijelo područje oko ribarske kuće i uz Karašicu, no još uvijek nismo ništa pronašli. Potragu nastavljamo dok god ne dođemo do rezultata – kazao je voditelj potrage Slobodan Soldo iz Hrvatske gorske službe spašavanja. Članovima GSS-a u potrazi pomažu pripadnici tamošnjih Dobrovoljnih vatrogasnih društava te policija. U potragu su jučer krenuli i ronioci Ronilačkog kluba Mursa, a za nestalim mladićem intenzivno tragaju i obitelj te mještani. – Ne znamo više gdje da tražimo. Policija je navodno uspjela locirati njegov mobitel koji je zvonio sve do nedjelje popodne – kazao nam je jedan od mještana.

Kako doznajemo u selu, roditelji su u nedjelju primijetili da im se sin nije vratio kući s proslave rođendana pa su sami krenuli u potragu. Tražila ga je cijela obitelj, prijatelji i rodbina, a kada su shvatili da ga ne mogu sami pronaći, u pomoć su pozvali policiju. Policija je potom angažirala GSS. Inače, Josip ima dvije sestre, a mještani o njemu imaju samo riječi hvale. Kažu da je bio vrijedan mladić te nikada nije stvarao probleme.

Traže ga u Karašici

Ribarski dom, gdje je Josip bio na proslavi rođendana, nalazi se na brdu i odmah ispod njega teče rijeka Karašica. Mještani pričaju kako mladi često ondje slave rođendane jer se nalazi u selu i jedini je prostor gdje bi se takve proslave mogle održavati. Strahuju kako se 21-godišnjak poskliznuo kada je u noći izlazio van i pao u rijeku čiji je vodostaj te noći bio najveći u posljednjih nekoliko godina. Te je večeri padala i kiša pa je vidljivost bila još lošija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije