Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbjeglička kriza

Cipras zahtijeva razmjernu podjelu migracijskog tereta

tsipras
Foto: Reuters/PIXSELL
24.02.2016.
u 23:55

Grčka više neće pristati ni na jedan sporazum ukoliko podjela tereta i odgovornosti migracijske krize ne bude razmjerna među zemljama članicama Unije, rekao je Cipras na raspravi u parlamentu

Grčki premijer Aleksis Cipras je u srijedu zaprijetio odbijanjem svakog europskog sporazuma ukoliko teret migracijske krize ne bude razmjerno podijeljen među zemaljama članicama Europske unije.

"Grčka više neće pristati ni na jedan sporazum ukoliko podjela tereta i odgovornosti migracijske krize ne bude razmjerna među zemljama članicama Unije", rekao je Cipras na raspravi u parlamentu. On je najavio da će pozvati sve šefova grčkih stranaka da se slože u vezi migracijske krize prije summita 7. ožujka u Bruxellesu.

"Potreban je veliki politički konsenzus o tom pitanju", naglasio je premijer. Cipras je u utorak izrazio svoje nezadovoljstvo nakon regionalnog sastanka organiziranog u Beču, bez Grčke o kontrolama granica balkanskih zemalja. Premijer je rekao da je sramotno što neke zemlje nisu poštivale odluke europskog summita prošlog tjedna o zajedničkoj akciji u migracijskoj krizi i da su djelovale jednostrano

Odluka koju su prošlog tjedna donijeli direktori policija pet zemalja balkanske migracijske rute (Austrije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije) o jačanju kontrola na granicama, izazvala je posljednjih dana zakrčenje migranata na grčko-makedonskoj granici koja ostaje napola otvorena, a ona je glavni prijelaz kojim se kreću migranti prema zemljama središnje i sjeverne Europe. 

>> Grčka policija počela uklanjati migrante s granice s Makedonijom

Komentara 2

Avatar Ohjooj
Ohjooj
12:43 25.02.2016.

a on bi ih samo proslijeđivao dalje i uzimao za to novce od Europe, umjesto da i sami rade selekciju...

DU
Deleted user
08:40 25.02.2016.

to su tvoji jarani mislim da svijet nece nasjest na turska i grcka podmetanja s ibgjelicama radi resavanja svojih problema evropa mora zatvorit granice u makedoniji i neka se oni hrvaju sti zasto i pustju u zemlju imaju pokvaren interes a sve pod isprike demokracije nevjeruj grku gada ti darove nosi a tako ni turcima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije