Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.03.2024. u 08:42

Radnik neke hrvatske pivovare ne bi trebao zarađivati upola manje od njemačkog kolege ako je cijena limenke piva koju proizvedu identična!

Komentara 3

EJ
ejStef
10:32 28.03.2024.

Investicije idu tamo gdje će se isplatiti. Jedna Hrvatska nema što ponuditi na globalnom planu da bi se ovdje slila hrpa kapitala, te su onda strane investicije male i ne mogu značajno pogurati gospodarstvo... Niti imamo jeftinu radnu snagu, niti imamo jeftine energente, niti imamo male poreze, a imamo ogromnu birokraciju, normiranje i zeleni su ko i u ostatku EU, još k tome imamo izraženu antipoduzetničku klimu... Tako da je svaka greenfield investicija ovdje čisto čudo. Plaće već dugo nisu neki faktor prilikom stranih investicija, to se dobro vidi po npr. Irskoj gdje su plaće puno veće, a investiranje u tu zemlju je i dalje puno veće nego u Hrvatsku... Ove marksističke priče o radnicima, nepravdi, kapitali i sl. već skoro stoljeće ne drže priču, u suštini nisu držale priču od početka, ali danas se i dalje držati toga je smiješno...

GH
GHyyyy7_
08:51 28.03.2024.

Strane investicije idu tamo gdje jeftinija radna snaga od one u matičnoj zemlji sjedišta kompanije. Strane investicije su pokazatelj nemoći, a domaće investicije su pokazatelj snage gospodarstva.

BU
burza
11:27 29.03.2024.

Pa ko brani poduzetnicima da dignu place nemoraju imati u garazi bentli podjeli radniku ali ne pohlepa a onda kriviti drugoga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije