Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povećana naknada

Cijena vode u Vukovaru od danas viša za 45 lipa po kubiku

Voda i odvodnja
Foto: Borna Filić/PIXSELL
01.04.2014.
u 14:14

Povećanje cijene vode u Vukovaru objašnjava se činjenicom da je od 1. travnja na snazi izmijenjena Uredba Vlade RH o visini naknade za korištenje voda, kojom se naknada s 1,35 kuna povećava na 2,85 kuna po kubičnom metru

Na sjednici na kojoj Gradsko vijeće Vukovara nije usvojilo proračun za 2014. godinu ipak je donesena odluka o povećanju cijene vode za Vukovarce. Tako će sukladno odluci vijeća računi za vodu od 1. travnja biti više za 0,45 kuna po prostornom metru utrošene vode. Prema riječima direktorice Vodovoda grada Vukovara Milice Zebec projekcije koje su službe vodovoda radile kažu da će se račun za prosječnu četveročlanu obitelj sa sadašnjih 236 kuna povećati na 244 kune, odnosno osam kuna više.

Povećanje cijene vode u Vukovaru objašnjava se činjenicom da je od 1. travnja na snazi izmijenjena Uredba Vlade RH o visini naknade za korištenje voda, kojom se naknada s 1,35 kuna povećava na 2,85 kuna po kubičnom metru. Zbog povećanja iznosa naknade procjene kažu da će cijena vode za krajnje potrošače porasti od 5 do 20 posto. Izračuni koji su rađeni pokazali su da će prosječno kućanstvo, koje troši oko 20 kubičnih metara vode mjesečno, račun biti do 30 kuna veći. Izmjena Uredbe i povećanje iznosa naknade objašnjavana je obvezom Hrvatske da financira naš dio EU projekata u vodnom gospodarstvu do 2023. godine za što Hrvatska treba osigurati milijardu i pol eura, koji bi se velikim dijelom trebali namaknuti upravo iz ove naknade.

>> Od danas računi za vodu skuplji i do 20%

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije