Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poskupljenje

Cijena struje veća možda već od travnja, zahtjev u pripremi

struja
Arhiva VL
09.02.2010.
u 16:09

Postoje nagađanja o poskupljenju cijene struje za sedam do deset posto jer je krajem prošle godine, prije poskupljenja cijene plina, čelnik HEP-a Leo Begović govorio o rastu od oko četiri posto.

U HEP-u pripremaju zahtjev za novo poskupljenje struje koje bi moglo stupiti na snagu u travnju.

– HEP još uvijek nije obavijestio Ministarstvo gospodarstva i Vladu o visini potrebnog povećanja cijene električne energije, ali jest o poskupljenju cijena energenata odnosno plina, čija cijena izravno i bitno utječe na povećanje troškova poslovanja, te o procjeni tog utjecaja na troškove – kažu u HEP-u i najavljuju da bi poskupljenje moglo uslijediti u travnju.

Postoje nagađanja o poskupljenju cijene struje za sedam do deset posto, s obzirom na to da je krajem prošle godine, prije poskupljenja cijene plina, čelnik HEP-a Leo Begović govorio o rastu od oko četiri posto. Osim zbog povećanja cijene plina, poskupljenje je nužno i zbog nastavka investiranja u mrežu i gradnju novih proizvodnih objekata HEP-a. Cijena prirodnog plina poskupjela je od ove godine. HEP je jedan od većih potrošača i on cijenu plina koji kupuje od Ine s njom i dogovara. U HEP-u kažu da su pregovori još u tijeku.

Komentara 42

SA
Santiago
16:42 09.02.2010.

Mediji nas već dvije godine plaše sa tom famoznom poskupljenju plina,a od toga ništa tako da niti sada ne vjerujem da će od toga biti nešto.

OB
-obrisani-
17:20 09.02.2010.

A i po sadašnim cijenama kako nas varaju u snazi, koja je sastavnica ukupne cijene kv, pa tako kad upalim vešmašinu zaustavi se motor od frižidera,a sijalisa izgleda kao da joj je pao mrak na oći.

BI
bigboii
16:31 09.02.2010.

Vjerojatno neće ići gore već od travnja, to je samo špekulacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije