Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moguće prijetnje

CIA otkrila koja još tri grada u Europi su na meti terorista

policija, aerodrom Berlin
Foto: Reuters/PIXSELL
04.04.2016.
u 19:59

Bakondi je rekao da mađarska vlada nije dobila nikakvu službenu informaciju koja se odnosi na prijetnje te da je za njih saznala iz poljskoga lista

Mađarska vlada će od Sjedinjenih Država zatražiti informacije o CIA-inu upozorenju u kojemu se Budimpešta navodno spominje kao potencijalni teroristički cilj, izjavio je u ponedjeljak savjetnik premijera za nacionalnu sigurnost Gyorgy Bakondi. 

On je reagirao na informaciju objavljenu u poljskome listu Rzeczpospolita po kojoj je CIA upozorila poljske nacionalne sigurnosne službe o mogućim terorističkim prijetnjama Varšavi, Budimpešti i Berlinu. 

List se poziva na neslužbena novinska izvješća po kojima je polovinom ožujka CIA poslala upozorenje o mogućim paralelnim terorističkim prijetnjama koje su se trebale ostvariti za vrijeme "masovnih događaja" u trima spomenutim gradovima. 

Bakondi je rekao da mađarska vlada nije dobila nikakvu službenu informaciju koja se odnosi na prijetnje te da je za njih saznala iz poljskoga lista. Istaknuo je i da vlada informacije o potencijalnim prijetnjama shvaća ozbiljno te da čini sve što je moguće kako bi zaštitila svoje sugrađane. 

Na pitanje kani li Mađarska povećati stupanj sigurnosti u zemlji, Bakondi je odgovorio da je to preuranjeno, no dodao je da vlada uvijek provjeri sve informacije prije donošenja odluke. 

>> ISIL želi napadati i dronovima 

>> Uskoro regionalna strategija zapadnog Balkana za borbu protiv terorizma

Komentara 14

MP
mparac3
21:39 04.04.2016.

CIA i MOSAD najbolje znaju gdje ce se i kada dogoditi napad, posto te napade, u pravilu, oni i organiziraju, a naivci i bedaci (uglavnom Muslimani) izvode....

Avatar moskva
moskva
21:39 04.04.2016.

CIA otkrila koja još tri grada u Europi su na meti terorista?????............... hohohoho............ CIA unapred objavila koje će gradove napasti

AN
anticenzura
20:46 04.04.2016.

Znaju oni naravno. Pa i Bin Laden je bio bivsi CIA-in agent. Pametnome dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije