Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raste broj zaraženih

Četvrti val u Njemačkoj: Sedmodnevna incidencija već drugi dan doseže svoj vrhunac

Berlin's first coronavirus vaccine drive-in opens in IKEA
Foto: Axel Schmidt/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
09.11.2021.
u 07:17

Zdravstvene vlasti u Njemačkoj prijavile su RKI-u 21.832 nove infekcije koronavirusom u posljednja 24 sata

Broj zaraženih koronavirusom u Njemačkoj posljednjih je dana u porastu, a vrijednost sedmodnevne incidencije već drugi dan zaredom doseže svoj vrhunac. Prema današnjim podacima, ona je 213,7, dok je jučer Institut Robert Koch (RKI) prijavio 201,1 incidenciju na dnevnoj bazi.

Zdravstvene vlasti u Njemačkoj prijavile su RKI-u 21.832 nove infekcije koronavirusom u posljednja 24 sata. U petak je broj novozaraženih dosegao 37.120, što je rekord od početka pandemije. Prije točno tjedan dana, vrijednost je bila 10.813 zaraženih, navodi Fenix magazin

Prema najnovijim informacijama, u Njemačkoj je u 24 sata zabilježeno 169 smrtnih slučajeva. Prije tjedan dana umrla je 81 osoba. Broj oboljelih od koronavirusa primljenih u klinike na 100.000 stanovnika u roku od sedam dana, što je najvažniji parametar za moguće pooštravanje ograničenja, u ponedjeljak je bio 3,93, a u petak: 3,91.

Zdravstveni stručnjaci smatraju kako je u jeku četvrti val koronavirusa, iako su u Njemačkoj dvije trećine stanovnika primile obje doze cjepiva.

Zdravstveni stručnjak SPD-a Karl Lauterbach napisao je na svom Twitteru kako je "u cijeloj zemlji potrebna 2G regulativa uz redovite kontrole i stroge kazne”. U Saskoj je premijer Michael Kretschmer iz CDU-a već uveo 2G regulativu u toj saveznoj zemlji.

VIDEO Rusi masovno dolaze u Zagreb na cijepljenje, avioprijevoznici iz Moskve lete šest puta tjedno

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
09:13 09.11.2021.

više broj cjepljnih = veći broj zaraženih ...........znanstvenici i nobelovci koji nisu na mitu Covid Cartela to su najavili prije godinu i pol dana

SO
Sir Oliver
09:29 09.11.2021.

Kad u DE bude 54 val i 103-a doza, budem se i ja cijepio.

AA
aabbcc
23:08 11.11.2021.

Dobar primjer za RH stozer kako ne treba raditi i njihove mjere slijediti._ Bolje da pisete kako u cijeloj Svedskoj ima 38 pacijenata na intezivnom bolnickom lijecenju radi korone pa da nesto i vasi korisno skontaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije