Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šverc u sloveniju

Četvorica Umažana 'isporučila' više od tone prstaca

prstaci
Duško Marušić/PIXSELL
22.04.2013.
u 17:17

Prvooptuženi Mladen Jović osuđen je na godinu i mjesec dana zatvora, oduzeto mu je i plovilo

Zbog krijumčarenja više od tone prstaca i drugih školjaka iz Hrvatske u Sloveniju danas su na Županijskom sudu u Rijeci proglašeni krivima i osuđeni na kazne zatvora četvorica Umažana. Presuda je nepravomoćna. Prvooptuženi Mladen Jović osuđen je na godinu i mjesec dana zatvora, Tomislav Bašić na šest mjeseci, Zoran Milošević na 10 mjeseci, a Elvis Palčić na sedam mjeseci zatvora. Bašiću i Miloševiću oduzimaju se i plovila kojima su švercali školjke.

Kako je obrazložila sutkinja Jesenka Kovačić, tijekom postupka su dokazane tvrdnje tužitelja Uskoka o organiziranom krijumčarenju školjaka tijekom druge polovice 2010. godine. U tom su razdoblju četvorica uspjela u Sloveniju otpremiti najmanje 1001 kilogram prstaca, 20 kilograma jakobovih kapica i tri kilograma prnjavica. Njihova je rabota potvrđena i provedenim posebnim dokazanim radnjama, između ostalog snimanjem telefonskih razgovora i video snimkama.

>> Uhvaćen dok je prenosio 2 kilograma prstaca preko granice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije