Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJNA VJEŽBA U NORVEŠKOJ

Četiri osobe poginule u padu američkog vojnog zrakoplova, istražuje se uzrok nesreće

REUTERS 15-08-2021 16:07 #1
STRINGER/REUTERS/PIXSELL/Ilustracija
19.03.2022.
u 10:30

Spasilačke službe stigle su do mjesta nesreće kopnenim putem rano u subotu nakon što helikopteri nisu mogli sletjeti zbog loših vremenskih uvjeta

U padu američog vojnog zrakoplova u petak navečer na sjeveru Norveške u petak poginule su četiri osobe, priopćila je lokalna policija u subotu.

Zrakoplov MV-22B Osprey američkih marinaca, u kojem su bile četiri osobe, sudjelovao je u vojnoj vježbi pod nazivom Cold Response kada se srušio u norveškoj udaljenoj regiji.

Spasilačke službe stigle su do mjesta nesreće kopnenim putem rano u subotu nakon što helikopteri nisu mogli sletjeti zbog loših vremenskih uvjeta.

"Policija je stigla na mjesto nesreće oko 1:30 sati. Nažalost, potvrđeno je da je su sve četiri osobe u zrakoplovu poginule", rekao je u priopćenju Ivar Bo Nilsson, voditelj operacije policije Nordlanda.

Vjeruje se da su sva četvorica državljani SAD-a, priopćila je policija.

Policija istražuje uzrok nesreće, ali u ovom trenutku ne može obaviti svoj posao zbog lošeg vremena, navodi se u priopćenju. 

Oko 30.000 vojnika iz 27 zemalja uključeno je u Cold Response, vježbu osmišljenu da pripremi zemlje članice NATO-a za obranu Norveške. 

VIDEO Pogledajte snimke dronom iznad poljsko-ukrajinske granice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije